15 Μαρ 2020

ΠΠΙ Σερίφου ανακοινώσεις και προβληματισμός για τον κορωνοϊο COVID-19..Σίγουρα δεν πρέπει να επικρατήσει ο φόβος

.
Προβληματισμός για τον αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών  επικρατεί στο νησί της Σερίφου και όχι μόνο στην Σέριφο αλλά και στην Αμοργό την Φολέγανδρο και δικαιολογημένα  
Σίγουρα δεν πρέπει να επικρατήσει ο φόβος .
Ο φόβος μερικές φορές  συνδέεται με τους ανθρώπους, και όχι με τη νόσο αυτή καθαυτή, αρχίζουμε να φοβόμαστε τους ανθρώπους και όχι την νόσο, πράγμα που δεν μας βοηθά να εστιάσουμε την προσοχή στα μέτρα πρόληψης, στην προσωπική υγιεινή και την φροντίδα των αγαπημένων μας ανθρώπων». 
Ο γιατρός μας εχει δίκιο τα μέτρα που προτείνει θα περιορίσουν το πρόβλημα αν υπάρχει ... αλλά   πρέπει να μεριμνήσει και ο Δήμαρχος για αυτό 

Μεταφέρουμε τις οδηγίες του ΠΠΙ Σερίφου 

ΠΠΙ Σερίφου ανακοινώσεις και προβληματισμός για τον κορωνοϊο COVID-19,

Λαμβάνοντας υπόψη, τα δεδομένα τις επιδημίας, τον σημερινό αριθμό κρουσμάτων, την ανησυχία του κόσμου, την δυναμική εξάπλωσης του κορωνοϊου COVID-19, το όλο και αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών στο νησί της Σερίφου η λύση θα μπορούσε να είναι η εξής: ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 14 ΗΜΕΡΩΝ (όλων των επισκεπτών αλλά και κατοίκων του νησιού που ήρθαν στο νησί από Δευτέρα 9 Μαρτίου μέχρι και σήμερα- καθώς και των μελλοντικών «επισκεπτών»)

 Η ενημέρωση θα γίνεται με φυλλάδια κατά την άφιξη του πλοίου αλλά και μέσω κοινωνικών δικτύων. 
 Τον έλεγχο της καραντίνας (παρότι εθελουσία) θα μπορούσε να αναλάβει ο Δήμος Σερίφου ή η Πολιτική Προστασία. Αυστηρό αλλά αποτελεσματικό μέτρο για να σταματήσουμε της εξάπλωση του ιού

Αυτές τις ημέρες φροντίστε λίγο περισσότερο τους μοναχικούς -και όχι μόνο- ηλικιωμένους γείτονες σας! Ψωνίστε τους...ρωτήστε τους... Όλο και κάποια ανάγκη θα έχουν! Διατηρούμε την ανθρωπιά μας και απομακρύνουμε τον πανικό αυτές τις δύσκολες ημέρες!

Μπράβο στους καταστηματάρχες, που έστω και καθυστερημένα μάζεψαν τα τραπεζοκαθίσματα τους! Πολλά από τα μαγαζιά θα λειτουργούν παρέχοντας φαγητό και καφέδες σε πακέτο, και αυτές τις ημέρες χρειάζονται την υποστήριξη μας προκειμένου να μην πληγούν οικονομικά! Προσοχή! 
Το περιοριστικό μέτρο «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» δεν μας απαγορεύει να κυκλοφορούμε σε υπαίθριους και ανοικτούς χώρους που αερίζονται και λιάζονται! Βόλτα στις παραλίες, στο λιμάνι, στα βουνά , με έναν-δυο φίλους είναι υγεία! Αποφυγή κοινωνικών επαφών, χαιρετισμών, χειραψιών, εναγκαλιασμών. Καφέ λοιπόν στο χέρι και τσάρκες! 
Καιρός για λίγο περπάτημα και επαφή με τη φύση της Σερίφου ή οπουδήποτε αλλου βρίσκεστε!

13/3 
Κάνοντας μια βόλτα σε διαφορά σημεία του νησιού διαπίστωσα πως οι Σεριφιώτες σεβάστηκαν τις οδηγίες για πρόληψη του κορωνοϊου! Με ελάχιστες εξαιρέσεις βέβαια, λιγοστές παρέες σε καφενεία και εστιατόρια μόνο, ακόμα και οι πιστοί, για καλό όλων, δεν πλημμυρίσαν τις εκκλησίες σήμερα! Μπράβο σε όλους! 

 Ατομική ευθύνη και ευαισθησία, σεβασμός στους ηλικιωμένους και στους συντοπίτες που ανήκουν στις ευαίσθητες ομάδες! 
 Αύριο με προσοχή, όχι όλοι μαζί σε σούπερ μάρκετ, φούρνους, φαρμακεία κτλ. 

 Όλοι μαζί μπορούμε!

 Πηγή :
Athanasios Kontaris
ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΕΡΙΦΟΥ

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...