Από 189 επιχειρήσεις εστίασης σε 23 νησιά των Κυκλάδων αποτελείται πλέον το δίκτυο Aegean Cuisine, ο πρεσβευτής της κυκλαδικής γαστρονομίας.
Όπως έκανε γνωστό το Επιμελητήριο Κυκλάδων, κατά τον τρίτο κύκλο επιτόπιων επιθεωρήσεων και αξιολόγησης εστιατορίων που πραγματοποιήθηκε από ομάδα γευσιγνωστών και τεχνικών εμπειρογνωμόνων σε συνεργασία με τη TUV HELLAS, 145 υφιστάμενα μέλη παραμένουν στο δίκτυο, ενώ 44 είναι τα νέα μέλη του δικτύου.
Η πρωτοβουλία της Κουζίνας του Αιγαίου, ή αλλιώς Aegean Cuisine, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινογαστρονομίας, προς όφελος της ανάδειξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, αλλά και της δημιουργίας και προώθησης του θεματικού τουρισμού των νησιών.
Πρόκειται για ένα πρότυπο δίκτυο τοπικών μελών-επιχειρήσεων που προσφέρουν στους επισκέπτες μια αυθεντική “γεύση” των Κυκλάδων και του Αιγαίου πελάγους μέσα από γαστρονομικές εμπειρίες και την αξιοποίηση του πλούτου των τοπικών προϊόντωνΑκολουθούν οι επιχειρήσεις-μέλη ανά νησί:
ΑΜΟΡΓΟΣ (5)
Βίγλα | Καπετάν Δήμος | Πανόραμα | Το Λιμάνι της κυρά-Κατίνας | Τραντζιστοράκι
ΑΝΑΦΗ (4)
Ακρογιάλι | Θόλος | Λιοτρίβι | Το εστιατόριο της Μαργαρίτας
ΑΝΔΡΟΣ (7)
Dolly’s Bar – Micra Anglia | Mastello | Sea Satin Nino | Γυαλιά | Σταμάτης | Τα σκαλάκια | Το στέκι του Ανδρέα
ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ (2)
Kalokeri | Ανάργυρος
ΔΟΝΟΥΣΑ (1)
Αυλή
ΗΡΑΚΛΕΙΑ (2)
Αρακλειά | Pera Panta
ΙΟΣ (3)
Grandma’s Restaurant | Ο Δράκος | Πολύδωρος
ΚΕΑ (7)
Αιγίς | Βουρκαρίων | Εξοχικό Μαργαρίτας | Η πιάτσα | Οτζιάς κουζίνα | Το σπίτι στη Χώρα | Των Καλοφαγάδων
ΚΙΜΩΛΟΣ (3)
Η αυλή του Σάμπλου | Ο Μποχώρης | Το κύμα της Ψάθης
ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ (3)
Laska | Sorokos Bar | Αρμύρα και πιοτό
ΚΥΘΝΟΣ (5)
Sofrano Yachting club Restaurant | Άριας | Αρχιπέλαγος | Μεσσαριά | Ο Μήλας
ΜΗΛΟΣ (11)
Sirocco | Αλευρόμυλος | Αρμενάκι | Αρχοντούλα | Γαλήνη | Γιαλός | Εμπουριός | Ενάλιον | Τα Γλαρονήσια | Το Μπακάλικο του Γαλάνη | Ω! Χαμός
ΜΥΚΟΝΟΣ (9)
Bakalo Greek Eatery | Bill & Coo | Funky Kitchen | Lucky Fish | Maizevelo | Meating | Oregano | Reeza Restaurant | Βαρδάρης
ΝΑΞΟΣ (13)
Elizabeth’s Garden | Scirocco Naxos | Αμοργινός | Αναγέννησις | Βλάχος | Δουκάτο | Η Αξιώτισσα | Λεφτέρης | Μελίμηλον | Ο Πλάτανος | Παλάτια | Πέτρινο | Στο Λαδόχαρτο
ΠΑΡΟΣ (25)
Kima Restaurant Paros | Margarita | Markakis | Mediterraneo Paros | The Green Project | Αγνάντιο | Αλυκή | Αποστόλης | Αραντό | Γεμένι | Γλυκό Λεμόνι | Ελαιώνας Restaurant | Η Τράτα | Κάπαρη | Κλαρίνος | Μάριο | Ξυλαράς | Ο Τσιτσάνης | Τα Γλυφά | Το Μαράθι | Το Μορτάρι | Το Μουράγιο | Το Μπαλκόνι του Άκη | Το Τακίμι | Χάλαρης
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (26)
Assyrtico | Dionysos in Atlantis | Fanari | Idol | Kaliya | Metropolis Street | Oia Vineyart | Panigyri Santorini festival food | Sphinx Wine Restaurant | Yalos | Αβαντίς Cellar Door | Ακταίον | Άρωμα Αυλής food & wine | Η σπηλιά του Νικόλα | Κόκκινο Ποδήλατο | Κρινάκι | Ρόκα | Σελήνη | Σκάλα | Τα Δίχτυα | Τα ποστάλια του Αιγαίου | Ταβέρνα Ρόζα | Το Καντούνι | Το Ουζερί | Το Ψαράκι | Φιστικιές
ΣΕΡΙΦΟΣ (7)
Αλώνι | Η Ψαροταβέρνα της Καλής | Μαραθόριζα | Μεταλλείο | Οι Πλάκες | Ρίζες | Στεφανάκος
ΣΙΚΙΝΟΣ (2)
Κάπαρη | Στροφυλιά
ΣΙΦΝΟΣ (11)
Cayenne | Δρακάκης | Η Μερώπη | Λεωνίδας | Νους | Ο Σίμος | Περιβόλι | Το Τσικάλι | Του Αποστόλη το Κουτούκι | Φλάρος | Χερρόνησος
ΣΥΡΟΣ (21)
Avant Garden | Cantina Analogue | De La Gracia | Dr. Wine | Savvas | Αλλού Γυαλού | Αχλάδι | Δυο Τζιτζίκια στ’ Αρμυρίκια | Ελληνικό Bistro | Ηλιοβασίλεμα | Λιλής | Μαριδάκι | Μπόλας | Ο Ταλαράς | Περί… Τίνος | Πέτρινο | Σαν Μιχάλη | Στα Βαπόρια | Συριανή Κουζίνα | Φετουρή | Φραγκοσυριανή
ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ (5)
Deli | Κυρά-Ποθητή | Μελτέμι | Μερσίνι | Νικόλας της Σχοινούσας
ΤΗΝΟΣ (14)
Άγκυρα | Απόδραση | Γαλέρα | Δυο Χωριά | Ήταν ένα μικρό καράβι | Μαϊστράλι | Μαραθιά | Ο Ντίνος | Παραδοσιακό Καφενείο της κυρά-Λένης | Σαν το αλάτι | Τα Μυρώνια | Ταρσανάς | Το Θαλασσάκι | Το Κουτούκι της Ελένης
ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ (3)
Η Πιάτσα | Ο Ψαρομηλίγκας | Το Σπιτικό
Παράλληλα, στο δίκτυο Aegean Cuisine συμμετέχουν έπειτα από τρεις κύκλους αξιολόγησης 81 παραγωγοί με 387 προϊόντα,
που προτείνονται ως “Aegean Cuisine Recommended” και συμβάλλουν στη σύνδεση της γαστρονομίας με την πρωτογενή παραγωγή, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία επανασχεδιασμού και προσαρμογής στις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία το πρόγραμμα για τη δημιουργία ενός μηχανισμού προβολής και προώθησης των προϊόντων των τοπικών επιχειρήσεων και παραγωγών καθώς και την είσοδό τους σε νέες αγορές.
Πηγή : https://atlantea.news/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου