18 Ιουλ 2016

Virtuoso/ έρευνα: Τα ελληνικά νησιά στο top 10 των ονειρικών διακοπών

Τα ελληνικά νησιά και η Ελλάδα βρίσκονται ανάμεσα στα 10 ονειρικα ταξίδια για τους ταξιδιώτες πολυτελείας από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από την έκθεση ταξιδιωτικών τάσεων που διενήργησε για το 2016 το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό δίκτυο τουρισμού πολυτελείας Virtuoso.
Στην έρευνα 2016 Travel Dreams Survey της Virtuoso, οι ταξιδιώτες κλήθηκαν να ονοματίσουν τους αγαπημένους τους προορισμούς και το προτιμώμενο στυλ διακοπών. 
Βάσει των αποτελεσμάτων, οι 10 ονειρικές διακοπές είναι οι εξης:
1. Διακοπές με πολλές γενιές της οικογένειας
Η ζήτηση από ταξιδιώτες με μεγάλα βαλάντια οι οποίοι επιθυμούν να συνδεθούν με την οικογένειά τους κατά τη διάρκεια των διακοπών, συνεχίζει να εντείνεται, με τα ταξίδια από οικογένειες με μέλη από πολλές γενιές να αποτελούν κορυφαία τάση φετος, σύμφωνα με την εκθεση Virtuoso Luxe Report για το 2016.
Η ταξιδιωτική βιομηχανία απευθύνεται σε αυτή την αγορά με δραστηριότητες και φιλοξενία για όλα τα είδη οικογενειών (μεγαλύτερες σουίτες και περισσότερες βίλες για μεγάλο αριθμό ατόμων).
2. Διαμονή σε Πολυνησιακό μπανγκαλόυ επάνω στο νερό. 
Αυτή η τροπική απόδραση περιλαμβάνει ειδυλλιακές λιμνοθάλασσες, κοραλλιογενείς υφάλους και μπάνγκαλόου επάνω από τη θάλασσα. Η γαλλική Πολυνησία συνεχίζει να αποτελεί ελκυστικό προορισμό για ρομαντισμό, εν μέρει λόγω των πολυτελών αυτών ιδιωτικών καταλυμάτων. 
3. Ανακαλύπτοντας την Ακτή Αμάλφι της Ιταλίας 
Η Ιταλία ήταν κορυφαίος προορισμός στον κόσμο για γαμήλιο ταξίδι και οικογενειακές διακοπές σύμφωνα με την έκθεση Luxe Report της Virtuoso. Οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες της αναζητούν νέες περιοχές προς εξερεύνηση. 
Η Virtuoso σημειώνει οτι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξερευνήσει κανείς την ακτογραμμή της Αμάλφι είναι το αυτοκίνητο.
Οι σύμβουλοι διαμορφώνουν εξατομικευμένες περιπέτειες που μπορεί να περιλαμβάνουν πτήση προς τη Νάπολη, προς την Αμάλφι και το Ravello και στη συνέχεια στο Σαλέρνο.
4. Βουτιές στα ελληνικά νησιά
Kαθένα από τα ελληνικά νησιά έχει το δικό του χαρακτήρα, και τα νησιά διαθέτουν το ιδανικό σκηνικό για κάθε τύπο ταξιδιώτη, σύμφωνα με την Virtuoso. 
Η Μύκονος διαθέτει εξαιρετική διασκέδαση ενώ η Σαντορίνη είναι ρομαντικός προορισμός. Οι οικογένειες μπορεί να επιλέξουν ηπειρωτικές περιοχές με εύκολη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και ημερήσιες αποδράσεις σε νησιά όπως η Ύδρα.
5. Φωτογραφίζοντας το "Big Five" σε αφρικανικό σαφάρι
Τα σαφάρι μπορούν να οργανωθούν την κατάλληλη εποχή του έτους και στον κατάλληλο προορισμό ώστε να μπορέσετε να δείτε τους θρυλικούς "Big Five" (ελέφαντες, λιοντάρια, βουβάλια, λεοπαρδαλεις και ρινόκερους).
6. Το Βόρειο Σέλας
Το καλύτερο μέρος από όπου μπορείτε να δείτε το Βόρειο Σέλας είναι οι βόρειες περιοχές κοντά στον Αρκτικό Κύκλο και το Β. Πόλο. Η καλύτερη εποχή είναι στα τέλη Αυγούστου έως το Μάρτιο. 
7. Επικοινωνία με τη φύση στα νησιά Γκαλαπάγκος
Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν θα βρείτε έναν τόσο μοναδικό τρόπο να αλληλεπιδράσετε με την άγρια ζωή. Οι επισκέπτες κολυμπούν με θαλάσσιες χελωνες και πολύχρωμα ψάρια, παίζουν με λιοντάρια της θάλασσας και παρατηρούν τους πιγκουίνους.
8. Ξεκινήστε μια κρουαζιέρα σε όλο τον κόσμο 
Η κρουαζιέρα για μήνες ειναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δείτε ποικιλία εξωτικών προορισμών σε όλο τον κόσμο. Η Virtuoso προειδοποιεί τους επιβάτες να μην παίρνουν μαζί τους πολλά πράγματα. Η ζωή στο καράβι είναι casual και υπάρχει διαθέσιμη υπηρεσία για το πλύσιμο των ρούχων. 
9. Εξερευνήστε και τις 7 ηπείρους
Η εξερεύνηση νέων προορισμών ήταν το κορυφαίο ταξιδιωτικό κίνητρο στη φετινή έκθεση, υπογραμμίζοντας την ελκυστικότητα της επίσκεψης σε διαφορετικές ηπείρους με ένα μόνο ταξίδι. 
Για αυτό το φιλόδοξο πλάνο, το κλειδί είναι η διαμόρφωση ενός εξατομικευμένου προγράμματος εκ των προτέρων που ταιριάζει στο πρόγραμμα, το ρυθμό και τον προορισμό που επιθυμεί ο ταξιδιώτης.
10. Τα highlight της Αυστραλίας
Το Σίδνεϋ είναι must, όμως οι σύμβουλοι της Virtuoso προτείνουν επίσης επίσκεψη σε δύο νησια: την Ταζμανία, λόγω της αυθεντικότητας και του εντυπωσιακού σκηνικού της, και το νησί Kangaroo λόγω της εντυπωσιακής άγριας ζωής..
Επιπλέον, οι ονειρικοί προορισμοί, σύμφωνα με τους ταξιδιώτες της Virtuoso, είναι οι εξής:
1. Αυστραλία
2. Ιταλία
3. Φίτζι
4. Ελλάδα
5. Ν. Ζηλανδία
6. Μαλδίβες
7. Ιρλανδία
8. Ν. Αφρική
9. Γαλλική Πολυνησία
10. Ανταρκτική
Όσον αφορά τα πιο προτιμώμενα είδη ταξιδίου, οι ταξιδιώτες ανέφεραν τα εξής: Παραλία (46%), περιπέτεια (37%), πολιτισμός/ ιστορία (29%), οικογένεια και φαγητό/ποτό (από 27% το καθένα), κρουαζιέρα (23%), πόλη (17%), εμπειρία και κρουαζιέρα ποταμού (από 14% το καθένα), ρομαντισμός (13%), σπα/ ευεξία (11%), αποδράσεις σαββατοκύριακό (8%), οικολογία/ βιωσιμότητα (6%) και γκολφ (2%).
Πηγή : http://www.tornosnews.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...