10 Ιαν 2022

Πτώμα βρέθηκε στην παραλία Καμαρών στην Σίφνο σήμερα το πρωί.


Πτώμα βρέθηκε στην παραλία Καμαρών στην Σίφνο σήμερα το πρωί. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές,Λιμενικό σώμα, Δημοτικό Λιμενικό ταμείο,ιατρείο και Πολιτική προστασία,έγινε η περισυλλογή του και θα σταλεί για ιατροδικαστική εξέταση. 
 Πιθανόν ανήκει σε κάποιον από τους άτυχους μετανάστες των ναυαγίων που έγιναν στις Κυκλάδες πρόσφατα.

Η Τραγωδία δίχως τέλος, καθώς στις παραλίες των νησιών των Κυκλάδων ανασύρονται πτώματα, από τα τραγικά ναυάγια που σημειώθηκαν μέσα στις ημέρες των Χριστουγέννων, στη θαλάσσια περιοχή της Φολεγάνδρου και λίγες ημέρες αργότερα, στη θαλάσσια περιοχή της Πάρου. 

 Τέσσερα πτώματα, μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί στις ακτές της Πάρου και της Νάξου, συνέπεια των τραγικών και πολύνεκρων ναυαγίων, που σημειώθηκαν τις γιορτινές ημέρες, με διαφορά ελάχιστων εικοσιτετραώρων στη Φολέγανδρο και στην Πάρο. Δύο εξ αυτών, φέρεται να είναι μικρά παιδιά, τα οποία έχασαν τη μάχη με τα κύματα της θάλασσας του Αιγαίου, παρά τις πολυήμερες προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων από τις δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος, των Αρχών και δεκάδων εθελοντών. 

 Στην Πάρο, βρέθηκε το πτώμα ενός κοριτσιού μόλις 12 ετών, σύμφωνα με τις Αρχές, στην παραλία Πουλιού, ενώ στη Νάξο, εντοπίστηκε στην παραλία της Αγιάσου το άψυχο σώμα ενός 13χρονου κοριτσιού, με τις εικόνες να προκαλούν θλίψη και ανατριχίλα. Επιπλέον, στην παραλία Πυργάκι της Νάξου εντοπίστηκε η σορός μίας γυναίκας 30-40 ετών, ενώ λίγο αργότερα και πάλι στην παραλία της Αγιάσου, ξεβράστηκε η σορός και ενός νέου άνδρα, περίπου 25 ετών.

 Πρόκειται για σορούς, που ενδεχομένως και να μην αναγνωριστούν, καθώς όπως προαναφέρθηκε, τα ναυάγια είχαν ως αποτέλεσμα αρκετούς νεκρούς, αλλά και πολλούς αγνοούμενους, που εικάζεται ότι επέβαιναν στα υπερφορτωμένα σκάφη, τα οποία δε διέθεταν σχεδόν κανένα μέσο προστασίας, καταμεσής του Αιγαίου. Οι σοροί μεταφέρονται στο νεκροτομείο του Πειραιά, όπου θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Πηγή: https://www.kaipoutheos.gr : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...