14 Ιαν 2022

Αέρας παρέσυρε εκτός διαδρόμου αεροπλάνο στη Μήλο


Παραλίγο σοβαρό ατύχημα στο αεροδρόμιο της Μήλου το απόγευμα της Παρασκευής. Αεροσκάφος της Olympic Air, μετά την προσγείωση, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, βγήκε εκτός πίστας. Ευτυχώς, παρά τον αρχικό τρόμο και πανικό, δεν υπήρξε τραυματισμός μεταξύ του πληρώματος ή των επιβατών. 

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας, επρόκειτο για την πτήση από Αθήνα προς Μήλο ΟΑ 024, με 20 επιβάτες. Το αεροσκάφος, τύπου ATR42-600, μετά την προσγείωση και ενώ είχε επιβραδύνει και τροχοδρομούσε με χαμηλή ταχύτητα για στάθμευση, λόγω των έντονων πλαγιομετωπικών ανέμων, «παρέκκλινε για λίγα μέτρα εκτός του διαδρόμου προσγείωσης». 



Και προσθέτει ότι μετά τη στάθμευση του αεροσκάφους, οι 20 επιβάτες που επέβαιναν στην πτήση αποβιβάστηκαν με ασφάλεια. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία «λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο του αεροσκάφους». Σύμφωνα με το cyclades24, σήμερα είχαν προγραμματιστεί δύο πτήσεις για το αεροδρόμιο της Μήλου, και το συμβάν είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της αναχώρησης του άλλου αεροσκάφους. Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).



 Όπως σημειώνει, όταν κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης το ελικοφόρο αεροσκάφος μετά την προσγείωση βγήκε οριακά εκτός διαδρόμου, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αρχές του αεροδρομίου και οι 20 επιβάτες μαζί με το 3μελες πλήρωμα, εκκένωσαν το αεροσκάφος με απόλυτη ασφάλεια χωρίς να αναφερθεί κανένας τραυματισμός. Προσθέτει ότι το αεροσκάφος ρυμουλκήθηκε και μεταφέρθηκε στον προβλεπόμενο χώρο στάθμευσης στην πίστα του αερολιμένα και το αεροδρόμιο συνέχισε κανονικά τη λειτουργία του και η επόμενη προγραμματισμένη πτήση πραγματοποιήθηκε κανονικά. 

 Επίσης, αναφέρει, το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ).

 Πηγή : https://www.efsyn.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...