17 Ιαν 2022

Ποιμαντική Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ στη Σέριφο



Χθές Το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού περιήλθε τα Καταστήματα των Καμαρών, του επινείου της Σίφνου, και ευχήθηκε για το νέο έτος στους Καταστηματάρχες και τους εργαζόμενους σ’ αυτά, έπλευσε στη νήσο Σέριφο και το εσπέρας τέλεσε τον Εσπερινό και ευλόγησε την πίτα του Αγίου Βασιλείου στον μεταβυζαντινό Ιερό Ναό της Παναγίας, του 10ου αι., στο ομώνυμο ολιγάνθρωπο χωρίο «Παναγιά», με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σερίφου και την παρουσία των κατοίκων του χωρίου. 


Στην ομιλία του, εξ αφορμής της ιεράς μνήμης του Αγίου Αντωνίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο ασκητικό παράδειγμα της ζωής του, το οποίο συνίσταται στην ολιγάρκεια και την εγκράτεια και την αυτάρκεια, η οποία επιτυγχάνεται δι’ αυτών. 
Ανεφέρθη, επίσης, και στην αγάπη του Αγίου Αντωνίου προς τους ανθρώπους, τους οποίους αντιμετώπιζε ως εικόνες του Θεού και για τους οποίους, όποτε το ζητούσαν εγκατέλειπε την έρημο, όπου ζούσε και ασκήτευε, προκειμένου να αναπαύσει τις ψυχές τους και δώσει λύσεις στα προβλήματά τους! 


Προέτρεψε δε τους πιστούς να είναι εγκρατείς όχι μόνο στα υλικά αγαθά, αλλά και στη σκέψη και τα λόγια και τις πράξεις τους, ώστε να αναδεικνύονται άνθρωποι χαριτωμένοι και φωτοφόροι. Τέλος, ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα, των Ιεροψαλτών αδόντων τα παραδοσιακά Κάλαντα της Σερίφου, και την διένειμε με ευλογίες στους πιστούς, ευχόμενος για το νέο έτος.


 Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα συναντηθεί με τους Μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Σερίφου στον παρακείμενο Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, όπου και θα ευλογήσει την αγιοβασιλειόπιτα. 



Πηγή : https://www.imsyrou.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...