28 Ιουν 2012

Σέριφος, πρόγραμμα εθελοντικού καθαρισμού μονοπατιών και πεζοποριών.


29/6 – 8/7/2012

 Σέριφος, πρόγραμμα εθελοντικού καθαρισμού μονοπατιών και πεζοποριών. «Βίωσε τη συναρπαστική εμπειρία της ομάδας» Στη Σέριφο, το νησί των έντονων αντιθέσεων με το ενεργό μαγνητικό πεδίο από τα μεταλλοφόρα πετρώματά του, τις 32 απάνεμες παραλίες στην αγκαλιά απόκρημνων βράχων, σχεδόν όλες με παχιά φυσική σκιά από αλμυρίκια πάνω στο κύμα, με τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά, με την μαγεία της αρχιτεκτονικής του κάστρου της Χώρας, τα όμορφα χωριά, στο ιστορικό Μοναστήρι, τα ξεχωριστά πανηγύρια, αποτελεί μια ιδανική πρόταση για το καθιερωμένο και αγαπημένο για πολλούς , εθελοντικό πρόγραμμα του Συλλόγου μας.

 Από εδώ λένε ότι πέρασε και ο Οδυσσέας, στο γυρισμό για την Ιθάκη, και ξαπόστασε στη σπηλιά του κύκλωπα Πολύφημου. Από τα μονοπάτια του νησιού, θα περάσουν κι οι «τσαπιστές» και οι «τσουγκρανιστές» του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής, στον πηγαιμό τους για τη δική τους Ιθάκη, αφανίζοντας αφάνες και θάμνους από το δίκτυο παλιών καλντεριμιών του νησιού, για να τα διασώσουν από τη φθορά του χρόνου, από την επικυριαρχία της φύσης. Από τη Χώρα στον Καλίτσο κι από τον Καλίτσο στον Κένταρχο, οι ομάδες των εθελοντών θα ελευθερώσουν τα κρυμμένα παλιά πλακόστρωτα και τα σμιλεμένα σκαλοπάτια.

 Οι εθελοντές, μετά την ολιγόωρη πρωινή εργασία καθαρισμού των μονοπατιών, θα βιώσουν τη χαρά της ομαδικής διαβίωσης χαλαρώνοντας στις σκιερές παραλίες, θα πεζοπορήσουν στα μονοπάτια του νησιού, θα διασχίσουν στοές παλιών λατομείων, θα κάνουν νυχτερινές αγαπημένες πορείες, και άλλες δραστηριότητες συμμετέχοντας σε παραδοσιακά πανηγύρια και δρώμενα του νησιού.

 Κι όταν βραδιάζει, οι συντροφιές των εθελοντών θα συνεχίζουν τις «εκτός προγράμματος» παρεϊστικές συνάξεις στα γραφικά κουτούκια και καφενεία της Χώρας ή στην πολύβουη Πλατεία των Μύλων Με την συνεργασία της Θεατρικής ομάδας Ιλίου, θα επισφραγιστεί το πρόγραμμα εθελοντικού καθαρισμού και θα παρουσιαστεί η παράσταση «Ο άνθρωπος, το κτήνος και η αρετή» του Λουϊτζι Πιραντέλλο στο υπαίθριο πέτρινο θεατράκι της Χώρας, με μαγευτική θέα στο Αιγαίο καθώς και άλλα πολιτιστικά δρώμενα.

 Συνεργασία: Δήμος Σερίφου, Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής και Πεζοπορικός Σύλλογος Π.ΟΡ.ΣΕ της Σερίφου. Διαμονή στο κάμπινγκ ΚΟΡΑΛΙ στα Λιβαδάκια 

 http://www.eposfilis.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...