21 Ιουν 2012

Καλοκαίρι = Ελλάδα = Σέριφος

Σέριφος

 Δεν είναι εύκολο να αντέξεις τόσο γαλάζιο. Τόσες αντιθέσεις. Τόσο σκληρό κίτρινο χρώμα. Σχεδόν σκουριά, σχεδόν σίδηρος, μετάλλευμα που σημάδεψε την ιστορία αυτού του άγριου τόπου, σε πλήρη αντίθεση με το λευκό της κρεμασμένης από τα βράχια μοναδικής Χώρας. Θάλασσα. Στην πύλη των Κυκλαδων. Βιγλάτορας του τόπου τούτου. Και όμως συνηθίζεις. Συνηθίζεις τη μαγεία της Σερίφου. Ένα νησί στρογγυλό.


 Μια κουκίδα στο χάρτη, αλλά τόσο γεμάτο ιστόρια, τοπία και μια Χώρα από τις πιο συγκλονιστικές των Ελληνικών Νησιών. Στην κορυφή της πάνω,στο Κάστρο, το νησί στέκεται στα πόδια σου. Ηλιοβασίλεμα και χρώματα που σκαλώνουν στο μάτι. Το αυτί πιάνει τις ριπές του ανέμου που δεν ψιθυρίζουν, φωνάζουν από την ένταση. Το ισχυρό μελτέμι του Αυγούστου σου παίρνει τα μυαλά. Σε φυσάει στο πρόσωπο να καθαρίσεις. Να αποτοξινωθείς.



 Σε καλεί να προσαρμοστείς σε αυτό το αρχέγονο τοπίο, που έχει πλάσει άνθρωπος και φύση σε αγαστή συνεργασία. Τουλάχιστον ως τώρα. Καλοκαίρι = Ελλάδα = Σέριφος Εξίσωση. Δεν υπάρχει λύση. Δε χρειάζεται. Οι αισθήσεις προκαλούνται από το τυρκουάζ και το χρυσαφί σχεδόν σε κάθε παραλία. Από την οσμή της ρεβυθάδας με το δεντρολίβανο που σιγοβράζει στο πήλινο, παραδοσιακό, ταπεινό πιάτο του νησιού. Από το κάψιμο της ρακής, στην πλατεία της Χώρας, στο στέκι του Στράτου. Ταξίδι κοντινό. Ταξίδι ψυχής. Εικόνες από τον τόπο του Περσέα. Βάλσαμο. Έλα... Πιάσε με και πάμε...! 


athenssunbiker.blogspot.g

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...