5 Ιαν 2019

Aνδρος ..Δημοπρατείται με 10ετή καθυστέρηση η ολοκλήρωση της αποχέτευσης Μεσαριάς και Λειβαδίων!

Δημοπρατείται τον Φεβρουάριο η αποχέτευση της Μεσαριάς και των Λειβαδίων με τον βιολογικό της Χώρας. Το έργο ξεκίνησε το 2009, σταμάτησε το 2010, κι αν όλα πάνε καλά θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020. Στην φωτογραφία ο ολοκληρωμένος βιολογικός της Χώρας. 

 Σε δημοπράτηση βγήκε η ολοκλήρωση δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων, οικισμών Μεσαριάς και Λειβαδίων Δ.Ε. Άνδρου. Το κόστος του έργου είναι 679χιλ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Φορέας Υλοποίησης είναι ο Δήμος Άνδρου. Η δημοπράτηση θα διεξαχθεί στις 14 Φεβρουαρίου 2019 από τον Δήμο Άνδρου και η αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου. 

Το έργο θα έχει διάρκεια κατασκεύης 12 μήνες. Πράγμα που σημαίνει πως αν τα έργα ξεκινήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο τότε το έργο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020. Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2010» με τίτλο πράξης «Κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων και αγωγών μεταφοράς Χώρας Άνδρου (β' φάση)» και MIS 5002210. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

 Το γεφύρι της Άρτας

 Το έργο αυτό μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας. Ξεκίνησε το 2009, επί δημαρχίας Βάμβουκα. Έμεινε όμως ημιτελές γιατί το 2010 σταμάτησε λόγω χρημάτων. Στη συνέχεια η δημαρχία Γλυνού προχώρησε στο κυρίως έργο: την κατασκευή του βιολογικού και της αποχέτευσης στη Χώρα. Κάτι που έγινε μεταξύ 2011 και 2015. Το 2016 προχώρησε το δίκτυο αποχετεύσης στα Λειβάδια με χρηματοδότηση του Α. Τάτου. Όμως έλειπε από τον συνολικό σχεδιασμό το υπόλοιπο του αρχικού έργου. Το 2016 ξεκίνησε συζήτηση ώστε η Αναπτυξιακή του Δήμου να αναλάβει το έργο. 

Το Επαρχείο θα το χρηματοδοτούσε με 50.000 ευρώ και ο Δήμος με 80.000 ευρώ περίπου. Το έργο πάλι δεν προχώρησε. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου κατάφερε να βρει άκρη και να προχωρήσει την ένταξη της ολοκλήρωσης του έργου της Μεσαριάς και συνάμα να εντάξει σε αυτό το 2018 και τη σύνδεση των Λειβαδίων με τον βιολογικό της Χώρας ώστε να προχωρήσει μια 10ετής εκκρεμότητα. Καθόλου τυχαίο βεβαίως πως όλα αυτά συνέβησαν τώρα όταν άνοιξαν οι χρηματοδοτικές στρόφιγγες για προεκλογικούς λόγους.

 Αλλά έστω κι έτσι, αν όλα πάνε καλά και χωρίς άλλες καθυστερήσεις, στο τέλος 2020 Λειβάδια και Μεσαριά θα συνδεθούν με τον βιολογικό της Χώρας. Και έτσι θα σταματήσουμε να βλέπουμε και λύματα στον ποταμό. Υπάρχει όμως μια ακόμα εκκρεμότητα στο όλο θέμα: δεν έχουν προχωρήσει επί τριετία οι συνδέσεις αποχέτευσης στις Στενιές που επίσης έχουν συνδεθεί μα τον βιολογικό της Χώρας, όμως λόγω αβελτυρίας παραμένουν εκκρεμείς οι συνδέσεις. Πόσα άραγε χρόνια θα χρειαστούν και γι' αυτές; 

 Ταυτότητα έργου 

 Στο αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων, των οικισμών της Μεσσαριάς και των Λειβαδίων της Δ.Ε. Άνδρου, ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία τους και η μεταφορά των λυμάτων στο υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της Χώρας Άνδρου και στη συνέχεια, μέσω των υφιστάμενων έργων μεταφοράς, στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της Άνδρου. 

 Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή 1,48 Km βαρυτικών αγωγών, διαμέτρων Φ200 και Φ250, 1 αντλιοστασίου ακαθάρτων και του καταθλιπτικού αγωγού διαμέτρου Φ125 και μήκους 0,96Km. 

Πηγή : ypodomes.com

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...