27 Νοε 2023

Ανοιξε τον ασκό του Αιόλου Ο Δήμος Σερίφου για τον ΦΟΣΔΑ απάντηση του Χατζημάρκου Ηχητικό


Σκληρή απάντηση Γιώργου Χατζημάρκου στον Δήμο Σερίφου για την κριτική για τον ΦΟΔΣΑ

«Με συκοφαντίες και ψέματα δεν κάνεις πολιτική», αναφέρει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Γιώργος Χατζημάρκος στην εκπομπή «Αποχρώσεις» του ρ/σ Μεσόγειος Fm 105,4 και στον δημ/φο Λάμπρο Δεμερτζή, απαντώντας στους ισχυρισμούς του αντιδημάρχου Οικονομικών και Τουρισμού Σερίφου Στέλιου Λιβάνιου, περί υφαρπαγής χρημάτων του ΦοΔΣΑ για υπηρεσία ΧΥΤΑ στο νησί που είναι ανύπαρκτη.

Ο κ. Χατζημάρκος απαντώντας στην κριτική του Δήμου Σερίφου, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι “ψάχνω να βρω μια αλήθεια σε αυτά που δήλωσε και δεν υπάρχει.  Τα ιδιοτελή πολιτικά κίνητρα και η άγνοια υποκινούν κάποιους από διάφορες θέσεις να διασύρουν την προσπάθεια που γίνεται για την ορθή διαχείριση αποβλήτων στα νησιά, που μέχρι πρότινος ήταν «πρωταθλητές» στην Ελλάδα στα πρόστιμα και ρωτά που πήγαν τα χρήματα που πήρε ο Δήμος από δημοτικά τέλη και δεν προχώρησαν στη σωστή λειτουργία των ΧΥΤΑ όπως όφειλαν με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σε χωματερές που παραδόθηκαν τελικά στον ΦΟΔΣΑ.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ :

 
Πηγή :  : https://www.kykladiki.gr/

to synoro blog

3 σχόλια:

  1. Πολυ σωστα τα λετε κυριε χατζημαρκο μπραβο!!! Ετσι για να σοβαρευτουνε να τα ακουνε η σεριφιωτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού δεν βρίσκετε μια αλήθεια πείτε με ακρίβεια ποιά είναι τα ψέματα και για ποιές ακριβώς υπηρεσίες που προσέφερε ο φορέας σας, αυξήσατε τα τέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το «τέλος ταφής» των 20ευρώ ανά τόνο απορριμμάτων που θάβονται θα αυξάνεται κατά 5ευρώ κάθε χρόνο, με ορίζοντα το 55ευρώ/τόνο μέχρι το 2027, οπότε όσο και να μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων, το χαράτσωμα θα παραμένει και θα αυξάνεται.Την άμεση κατάργηση των χαρατσιών του «τέλους ταφής» και της «περιβαλλοντικής εισφοράς».
      Να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
      Το κόστος των προγραμμάτων, εξοπλισμού και έργων για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, να προέρχονται από κεντρικούς δημόσιους πόρους.
      Κατάργηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας.
      Απόλυτη διασφάλιση όλων των εργαζομένων στον τομέα χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...