20 Μαΐ 2021

Η Σέριφος του 1935

Μακρινή άποψη χωριού με ανεμόμυλους. Κυκλάδες, γύρω στα 1935 φωτοΈλλη Παπαδημητρίου (ΦΑ_19_510)Η Χώρα Σερίφου, λήψη από την Βρυλλωπή.
Στο νησί έφταναν πάντα άνθρωποι ιδιαίτεροι, τέτοιοι που να αντέχουν τον δυνατό αέρα, που συχνά ξεπερνά κάθε όριο υπομονής. Το μελτέμι, που χαρακτηρίζει τα καλοκαίρια, είναι ένας δυνατός άνεμος ενοχλητικός σε ένταση και σε διάρκεια. 

Πέτρινη οικία. Κυκλάδες, γύρω στα 1935 φωτο Έλλη Παπαδημητρίου (ΦΑ_19_518)
Η Χώρα Σερίφου, λήψη από το Λειβάδι - σε πρώτο πλάνο κελλί και μάντρα

ΣΕΡΙΦΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ


Αρκεί όμως μια μέρα με καύσωνα για να αντιληφθούμε πόσο ζωογόνο είναι. Ένα πραγματικό δώρο για ένα νησί ελάχιστα πιο πράσινο από την Φολέγανδρο την Ανάφη ή τη Σίκινο.

Μακρινή άποψη νησιού. Κυκλάδες, γύρω στα 1935φωτο Έλλη Παπαδημητρίου (ΦΑ_19_517)
Η Χώρα Σερίφου - η νοτιοανατολική πλευρά

ΣΕΡΙΦΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ

 Το τοπίο άγονο, άγριο, πλην φιλικό, καταγράφηκε στην αισθητική μας, αναγνωρίζεται στο μάτι μας σαν «κυκλαδίτικο», με τις ξερολιθιές, τα ξωκκλήσια, τα καταπληκτικής εργονομίας παλιά Σερφιώτικα  «χωριά» (αγροικίες), τις παγκαιριές με τα φρύ’ανα, τα λιγοστά αμπέλια, τους καλαμιώνες, που αγκαλιάζουν μικρά κηπαράκια, τη μετρημένη βλάστηση συκιές κυρίως, φραγκοσυκιές και που και που κανένα αγρέλι γερμένο κατά το νοτιά.

Μακρινή άποψη μονής. Κυκλάδες, γύρω στα 1935 φωτοΈλλη Παπαδημητρίου (ΦΑ_19_494)
Η Μονή Ταξιαρχών λήψη από τον λόφο πριν τον Προφήτη Ηλία
Ευτυχώς προικίστηκε με καταπληκτικές παραλίες. Κι έτσι μπορέσαμε κι εμείς να σταθούμε εδώ πάνω, παρέχοντας οι περισσότεροι υπηρεσίες στον τομέα του τουρισμού. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...