14 Μαΐ 2021

Σέριφος : Πρόγραμμα ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών αρχίζει ο Δήμος


Ήταν δέσμευση, γίνεται πράξη. Εγκαινιάζουμε το ΠΡΩΤΟ σημείο ανακύκλωσης Ηλεκτρονικών Συσκευών & Λαμπτήρων #γιατηΣέριφο Σήμερα που είναι η γιορτή της μητέρας οφείλουμε να μη ξεχνάμε ότι υπάρχει μία που μας χρειάζεται όλους, η Μητέρα Γη 
 Πρόγραμμα ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, τόνερ και ηλεκτρικών λαμπτήρων αρχίζει ο Δήμος Σερίφου καλώντας τους δημότες να στηρίξουν τη σημαντική αυτή προσπάθεια που θα προστατέψει το περιβάλλον από επικίνδυνες και βλαβερές ουσίες.

 Η φύση των υλικών αυτών επιβάλλει τη συγκέντρωση σε ελεγχόμενους χώρους, γι αυτό οι ειδικοί κάδοι τοποθετήθηκαν σε εμφανές σημείο του νησιού   και είναι στη διάθεση των δημοτών κατά τις ώρες λειτουργίας των υπηρεσιών.

. Οι μικρές ηλεκτρικές συσκευές, που διευκολύνουν την καθημερινότητά μας γίνονται ένα επικίνδυνο φορτίο για το υπέδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα, όταν παύουν να είναι χρήσιμες σε εμάς και καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων.

 Ένας υπολογιστής για παράδειγμα περιέχει μέταλλα όπως χαλκός, ψευδάργυρος, κασσίτερο, μόλυβδο ή κάδμιο.

 Όταν τον πετάξουμε στη φύση τα τοξικά μέταλλα θα μολύνουν το περιβάλλον και θα καταλήξουν μέσω της διατροφικής αλυσίδας στο πιάτο μας. Με την ανακύκλωση των παλιών συσκευών συνεισφέρουμε στη μείωση της εξόρυξης των φυσικών πόρων, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, επενδύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. 

 Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους δημότες να ανταποκριθούν, μεταφέροντας κάθε μικρή ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή που αποσύρουν, όπως επίσης τα τόνερ και τους λαμπτήρες που δεν χρειάζονται, στους ειδικούς κάδους συγκέντρωσής τους
Πηγή : 

Δήμος Σερίφου

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...