24 Μαΐ 2021

Η Σέριφος στη μεγάλη οθόνη

φωτοTzina Prokopiou

Μία ακόμη ταινία αναμένεται να γυριστεί με φόντο το μοναδικό, παρθένο Κυκλαδίτικο τοπίο, καθώς προετοιμάζεται η παραγωγή ταινίας του Studio Bauhaus στα γραφικά δρομάκια και τις πανέμορφες παραλίες της Σερίφου.

 Την ταινία, με τίτλο “I love Greece”, φαίνεται να προετοιμάζει η γνωστή, στις Κυκλάδες, την Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, εταιρεία παραγωγής Studio Bauhaus, αυτή τη φορά με φόντο τα μαγευτικά τοπία της καλοκαιρινής Σερίφου.

 Όπως φαίνεται από σχετική ομόφωνα θετική απόφαση του Δήμου Σερίφου: «Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 2190/05-05-2021 αίτημα του φορέα Studio Bauhaus και την υπ’ αριθ. 3104/06-04-2021 επιστολή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, γνωστοποιείται η παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας «I LOVE GREECE» στο νησί της Σερίφου και ζητείται η διευκόλυνση των γυρισμάτων της κινηματογραφικής ταινίας. 

Με την επιστολή τους αιτούνται άδεια για γυρίσματα σε κοινόχρηστους χώρους του νησιού, όπως Μέγα Λιβάδι, παραλία Συκαμιάς, Λιβάδι στο χωριό και στο Λιμάνι, Χώρα Σερίφου (πλατεία και δρομάκια) από τις 05-06-2021 έως και τις 30-06-2021. 

Προτείνεται η παροχή διευκόλυνσης των γυρισμάτων της ταινίας, διότι θα συμβάλλει σημαντικά στην διεθνή προβολή και τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

 Επίσης ο Δήμος Σερίφου δεν θα επιβαρυνθεί χρηματικά στην παροχή των διευκολύνσεων που ζητούνται». 
 Το Studio Bauhaus βρίσκεται πίσω από παραγωγές ταινιών, όπως το “Zizotek”, “Holy Emy”, “Into the Centre of the Wheel”, αλλά και την προτεινόμενη για Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ ταινία animation “Loving Vincent”, όπως επίσης και την ταινία animation “Μάρκος” που παρουσιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο φεστιβάλ AnimaSyros, μία βιογραφική ταινία, σε μορφή stop motion animation, που ακολουθεί τη ζωή και την πορεία του “Πατριάρχη” του ελληνικού ρεμπέτικου, Συριανού καλλιτέχνη, Μάρκου Βαμβακάρη. 

Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...