3 Αυγ 2021

Για μία ακόμα φορά στο ίδιο έργο θεατές με τεράστια προβλήματα από έλλειψη νερού και αυτό το καλοκαίρι.


Για μία ακόμα φορά στο ίδιο έργο θεατές με τεράστια προβλήματα από έλλειψη νερού και αυτό το καλοκαίρι. 

Παρά τις διαμαρτυρίες κατοίκων και επισκεπτών στις βρύσες δεν φθάνει σταγόνα νερό παρά μόνο ο … κοπανιστός αέρας των υποσχέσεων “σύντομα θα λυθεί”, “τις επόμενες ημέρες θα έχετε νερό” και των δικαιολογιών “φταίει η μεγάλη κατανάλωση”, “φταίει το μηχάνημα”, “φταίει ο σωλήνας”, “φταίνε οι προηγούμενοι”, “φταίει η ζέστη”, “φταίει η ανομβρία”! 

Κατανοούμε πλήρως την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων της ύδρευσης να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες αλλά δεν κατανοούμε σε καμία περίπτωση τον λανθασμένο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για ένα ακόμα καλοκαίρι παρά τις δεσμεύσεις της για ομαλή λειτουργία και ορθή προετοιμασία για τη θερινή σαιζόν. Ας γίνουν τα λάθη μαθήματα για να μην επαναληφθούν στο μέλλον. 

 Άμεσα δρομολόγηση Μελέτης και Εφαρμογής Ολοκληρωμένου Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων (καταγραφή σημαντικών πιέσεων και επιπτώσεων που ασκούν οι ανθρώπινες δραστηριότητες στα νερά, δίκτυο παρακολούθησης για την οικολογική, χημική και ποσοτική κατάσταση των υδάτων, οικονομική ανάλυση των χρήσεων του νερού κλπ) μέσα από διαβούλευση με τους κατοίκους για τον κοινό σχεδιασμό, την λήψη αποφάσεων και την παρακολούθηση της εφαρμογής του με στόχο την διαφύλαξη της επάρκειας και της ποιότητας των υδάτων. 

 Ποσοτική και Ποιοτική Αναβάθμιση του Δικτύου Ύδρευσης και Αποχέτευσης με την σταδιακή αποκατάσταση του και τον παράλληλο σχεδιασμό σε ετήσια βάση της παρακολούθησης και συντήρησης υφιστάμενων δεξαμενών, αντλιοστασίων, σωληνώσεων και μηχανολογικού εξοπλισμού. 

 Ολοκλήρωση της προγραμματισμένης Μελέτης για την αμεσότερη Ορθή Λειτουργία και αποτελεσματικότερη λύση για την τοποθέτηση διυλιστηρίου και την αξιοποίηση των υδάτων του φράγματος. 

Μελέτη πρόβλεψης μελλοντικών αναγκών σε αντιστοιχία με τις αναπτυξιακές προβλέψεις και πιθανές εναλλακτικές πηγές υδροδότησης λίγες μόνο από τις πιο απλές προτάσεις για να μπουν στην ατζέντα έτσι ώστε να μη βρισκόμαστε κάθε καλοκαίρι σε μία ιδιότυπη κατάσταση "έκτακτης ανάγκης". 
Πηγή : 

Σέριφος -Δημιουργική Πρωτοβουλία


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...