20 Φεβ 2022

ΟΙ ΑΚΤΕS (Ακαδημία Τεχνών Τσέπης) στο νησί Τι είναι τι σημαίνει για μένα ότι ζώ στη Σέριφο


Οι αλλαγές και οι τροποποιήσεις πλέον είναι μέρος του προγράμματος! Λίγες μέρες αργότερα από το αναμενόμενο φτάσαμε στην ηλιόλουστη Σέριφο με την υποστήριξη της Zanteferries Με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας έχουμε ξεκινήσει τις ετοιμασίες μας και είμαστε έτοιμοι για τις συναντήσεις μας με τα παιδιά του σχολείου από αύριο! Με το καλλιτεχνικό δίδυμο των Latent Community (Σωτήρης Τσίγκανος και @Jonian Bisai) και τα παιδιά της Σερίφου θα δουλέψουμε τις επόμενες ημέρες σε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα!!! Περιμένουμε με αγωνία τι θα φέρουν οι επόμενες μέρες!! 




 Ξεκινήσαμε!!! και είμαστε πολλοί και πολλές και έχουμε πολλά να πούμε!! 

Η θεματική για μια ακόμα χρονιά ακολουθεί τις ανάγκες τις τοπικής κοινότητας και την στρατηγική του Δήμος Σερίφου! Αυτή τη φορά λοιπόν θα δουλέψουμε με άξονα την #προστασία του #περιβάλλοντος και ειδικότερα την #ανακύκλωση ! 

 Στόχος μας είναι, μέσα από την συνεργασία των καλλιτεχνών και των παιδιών, να δημιουργηθεί ένα video το οποίο θα εξιστορεί; θα παρουσιάζει; θα προτείνει; Τι θα αποφασίσουν τα παιδιά; 


Τι θα δημιουργήσουν μαζί με τους καλλιτέχνες; Δεν ξέρουμε, γιατί ακόμα το ψάχνουμε! Όλοι μαζί!!!! Η χαρά της δημιουργίας! Τις επόμενες μέρες περισσότερα! Μείνετε συντονισμένοι! 



 Ένα μεγάλο μεγάλο ευχαριστώ στον Άκη και το Isalos CAFE, Serifos που φιλοξενούν τις ΑΚΤΕΣ στο χώρο τους!!

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας φέτος είναι η δημιουργία της #αφήγησης.. Πώς μεταφέρουμε εικόνες, ήχους και συναισθήματα σε ένα σενάριο το οποίο θα "αφηγηθεί" την ιστορία και τις ιδέες των παιδιών για την περιβαλλοντική προστασία του νησιού τους; 


Ποιοι ρόλοι χρειάζονται ώστε να γυριστεί μια ταινία; Βασικό εργαλείο στη συνάντηση σήμερα ήταν η φωνή και η εικόνα (και πάντα.. η φαντασία)!! Σειρά έχουν τα γυρίσματα από το νησί! Από αύριο περισσότερα!!


Διάλειμμα για κάποιες ενδιαφέρουσες τοπικές πληροφορίες της ημέρας (Κυριακής) 

 Ο Α.Ο. Σερίφου συμμετέχει στην Α' κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και συγκεκριμένα στον Β' όμιλο 

 Ξέρατε ότι θεωρείται ένα από τα δυσκολότερα τοπικά πρωταθλήματα λόγω τον δυσκολιών που υπάρχουν σε πρακτικά θέματα όπως μετακίνηση, ⛈καθυστερήσεις λόγο καιρού, κ.λπ. Εμείς ξεκάθαρα στην κερκίδα "Serifos Fans" (ένα συγνώμη από την Πάρο... αλλά υπάρχουν κάποιες αδυναμίες εδώ) 

Πηγή : 

ς AKTES 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...