7 Σεπ 2022

Σέριφος Σοβαρό το υγειονομικό πρόβλημα στο νησί διάβημα προς τον πρωθυπουργό, και τον υπουργό Υγείας ετοιμάζει ο Δήμαρχος


Ο πρόσφατος θάνατος δημοτικού υπαλλήλου της Σερίφου, έφερε στο προσκήνιο το χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί σχετικά με τις αεροδιακομιδές ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας.

 Ο Δήμαρχος Σερίφου προτίθεται να προβεί σε διάβημα προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς για να κοινοποιήσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. 

 Οι ασθενείς με σοβαρά νοσήματα οδηγούνται στο υποστελεχωμένο νοσοκομείο της Σύρου Τον λόγο επί του θέματος, στη συνεδρίαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, πήρε ο Δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, ο οποίος ανέφερε σχετικά: 

“Με αφορμή τον άδικο χαμό του δημοτικού υπαλλήλου καθαριότητας και συντοπίτη μας, πραγματοποιείται η έκτακτη αυτή συνεδρίαση, ώστε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του, αλλά και να κινητοποιηθούμε προς όλους τους αρμόδιους φορείς εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος που αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά και αφορά το ζήτημα των αεροδιακομιδών των ασθενών του νησιού μας. Συγκεκριμένα, οι ασθενείς με σοβαρά νοσήματα (εγκεφαλικά, εμφράγματα κτλ.) δεν οδηγούνται σε εξειδικευμένα νοσοκομεία των Αθηνών αλλά στο νοσοκομείο της Σύρου, το οποίο, ως γνωστόν είναι υποστελεχωμένο και έχει έλλειψη ιατρικών μέσων. 

Μάλιστα, τρανή απόδειξη αυτού είναι ότι το προσωπικό του βρίσκεται σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές, εδώ και τρεις μήνες”. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, ζήτησε από το σώμα να τον εξουσιοδοτήσει, ώστε να προβεί σε διάβημα προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς “για το σοβαρό υγειονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ζητώντας και τη συνδρομή των άλλων μικρών νησιών των Κυκλάδων”. 

 Το δημοτικό συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπ’ όψιν του την εισήγηση του Δημάρχου, ενέκρινε ομόφωνα: 

 Α) Όσα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος σχετικά με τον εκλιπόντα δημοτικό υπάλληλο του Δήμου Σερίφου.

 Β) Την εξουσιοδότηση του Δημάρχου κ. Ρεβίνθη Κωνσταντίνου να προβεί σε διάβημα προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Υγείας και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς, κοινοποιώντας τους το σοβαρό υγειονομικό πρόβλημα με τις αεροδιακομιδές που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού. Το κείμενο της επιστολής διαμαρτυρίας θα αποσταλεί, εφόσον ενημερωθούν και συμφωνήσουν οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.

 Πηγή : https://www.koinignomi.gr/n

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...