23 Ιουν 2023

Ζητούμενο η μικρότερη κατανάλωση νερού στη Σίφνο


Σε ακόμη ένα νησί, έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων, η κατανάλωση του νερού κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Συγκεκριμένα, αυτό το θέμα, αναπτύχθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου, όπου το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, είχε να κάνει με την έκδοση απόφασης για επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κατανάλωση του νερού κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Εισηγητής για το συγκεκριμένο θέμα είχε οριστεί ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Κ. Γεωργούλης.

Η εισήγηση υπαγορεύει αυστηρά μέτρα

Η εισήγηση του αντιδημάρχου ανεγνώσθη, στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον πρόεδρο του ΔΣ, και ανέφερε, τα εξής: "Εισηγούμαστε προς το σώμα τον Δ.Σ. την έκδοση απόφασης για: 

-Έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων ελληνικών και ξενόγλωσσων 

-Απαγόρευση ποτίσματος γκαζόν και πλήρωσης κολυμβητικών δεξαμενών από το δίκτυο ύδρευσης. Το πότισμα των καλλωπιστικών φυτών να γίνεται με ποτιστήρι. 

- Απαγόρευση πλυσίματος αυτοκινήτων, αυλών, κοινοχρήστων χώρων με λάστιχο. - Να αυξηθεί η χρέωση τον κυβικού τον νερού για τα σκάφη, με απόφαση τον Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπου χρειάζεται."

Παράλληλα, η εισήγηση αναφέρεται σε, "Έλεγχο από υπάλληλο της Υπηρεσίας Ύδρευσης, όλων τον νεόδμητων οικείων -επιχειρήσεων που έχουν δημιουργήσει κήπους με καλλωπιστικά φυτά - δέντρα και άμεση διακοπή της υδροδότησης. Και συγκεκριμένα στις περιοχές: Πουλάτη - Καμαρωτή -Αγ. Λούκα Χρυσόστομο Κάτω Πετάλι Βαθύ Σκαλωτό, όπου δεν θα επαρκούν τα δίκτυα και υπάρχει πρόβλημα στις οικίες. Αύξηση της χρέωσης τον κόστους ανά κυβικό πέραν των επιτρεπόμενων. Επιβολή ποσού 1500 ευρώ για την επανασύνδεση τον υδρομετρητών που θα αφαιρεθούν, λόγω των συγκεκριμένων παραβάσεων. Σε συνεργασία με το Δ.Λ.Τ. να κλείσουν οι ντουζιέρες σε παραλίες που υπάρχει αυξημένη κατανάλωση νερού. Στις εκτός οικισμού περιοχές αν δε έχουν υδατοδεξαμενές, δεν έχει καμία υποχρέωση ο Δήμος, αν με το υπάρχον δίκτυο δεν επαρκεί η κάλυψη τον βασικών αναγκών τους."

Γ. Γεωργούλης: "Να γίνεται τακτικός έλεγχος στους υδρομετρητές"

Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Γεωργούλης πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στις μεγάλες ποσότητες καλλωπιστικών φυτών που το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται στις νέες οικίες και επιχειρήσεις. Πρότεινε να γίνεται τακτικός έλεγχος στους υδρομετρητές και στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι έχει υπερβεί το όριο στην κατανάλωση τον νερού, θα εφαρμόζεται ότι προβλέπεται για τις ανάλογες περιπτώσεις στον κανονισμό ύδρευσης, δηλαδή η αφαίρεση τον υδρομετρητή. Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τούς με τα προτεινόμενα μέτρα τον αντιδημάρχου, με τον Πρόεδρο του ΔΣ να υπογραμμίζει ότι, ο Δήμος απευθύνεται πρωτίστως στον άνθρωπο, ζητώντας του να βοηθήσει στο τόσο σημαντικό θέμα τον νερού και να δείξει τη σημασία της κατανάλωσης του. 

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σίφνου, μετά από συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα, να εγκρίνει την έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων ελληνικών και ξενόγλωσσων για τη σημασία της κατανάλωσης τον νερού και την επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κατανάλωση τον νερού κατά την καλοκαιρινή περίοδο με την απαγόρευση ποτίσματος γκαζόν και πλήρωσης κολυμβητικών δεξαμενών από το δίκτυο ύδρευσης και το πότισμα των καλλωπιστικών φυτών να γίνεται με ποτιστήρι. Επίσης αποφάσισε και την απαγόρευση πλυσίματος αυτοκινήτων, αυλών, κοινοχρήστων χώρων με λάστιχο. Παράλληλα θα υπάρχει επιβολή ποσού 1500 ευρώ για την επανασύνδεση τον υδρομετρητών που θα αφαιρεθούν, λόγω τον συγκεκριμένων παραβάσεων.


Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...