19 Αυγ 2023

Στέλιος Λιβάνιος, αντιδήμαρχος τουρισμού Δήμου Σερίφου ..Στρατηγικός στόχος του νησιού ήταν ο εσωτερικός τουρισμός

“Και αυτές τις παραλίες οφείλουμε να διατηρήσουμε ως κόρη ο οφθαλμού…”
Στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Stelios Livanios


Ένα νησί σαν παραμύθι, η Σέριφος κατακλύζεται από επισκέπτες και παράλληλα θέλει να διατηρεί την καλή φήμη της, κάτι όχι πάντα εφικτό.Ο Στέλιος Λιβάνιος, αντιδήμαρχος τουρισμού Δήμου, σημειώνει ότι στρατηγικός στόχος του νησιού ήταν ο εσωτερικός τουρισμός και για αυτόν τον λόγο δεν υπέφερε ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας. Ένα νησί κυρίως για οικογένειες, με ήρεμους ρυθμούς, αλλά και δυνατότητας έντονης νυχτερινής ζωής για όσους το επιλέξουν.

 Καλή κουζίνα για εκλεκτά γούστα, πολιτιστικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις και πλήθος δραστηριοτήτων υπόσχονται αξέχαστες διακοπές.  Τα ηλιοβασιλέματα στις παραλίες είναι αξέχαστα, αλλά το τίμημα για να τα απολαύσουν οι επισκέπτες υψηλό, αφού επιτήδειοι επιχειρηματίες, θεωρούν ότι ο τόπος τους ανήκει. 

Έτσι περιφράζουν τις ακτές, απλώνουν την πραμάτεια τους, μπαράκια, με ποτά- καφέδες, ξαπλώστρες, ομπρέλες και πουλάνε τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Βέβαιοι ότι θα βρεθούν αναλόγου επιπέδου νοημοσύνης τουρίστες που αρέσκονται στα ακριβά «φύκια». 

Πώς απέκτησαν την αίσθηση της κατοχής είναι μάλλον ευνόητο, αφού οι εκάστοτε τοπικές αρχές, στο όνομα των «μεγαλοεπενδυτών», δηλαδή επιπέδου «μπιτσόμπαρων» και πιθανότατα σε συνεργασία/ανοχή ή ότι άλλο, οι αρμόδιες αρχές που θα έπρεπε να επιβλέπουν και να επιβάλουν τον νόμο φορούσαν «γυαλιά ηλίου» και δεν έβλεπαν εξόφθαλμες παρανομίες.   Όσοι παρανομούσαν μέχρι πρότινος, καλά θα κάνουν να συμμορφωθούν, γιατί η ανοχή και οι όποιες διασυνδέσεις κάποτε τελειώνουν.


Εν τούτοις, κάποιοι θεωρούν ότι έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη». Όπως σημειώνει ο κ. Λιβάνιος, ενώ είχε δοθεί εντολή από τον εισαγγελέα για κλείσιμο μιας επιχείρησης, για παράνομη λειτουργία, χωρίς άδεια, το θράσος του ιδιοκτήτη, που προφανώς κάπου βασίζεται, ήταν τέτοιο που περιέφραξε τον παράνομα καταληφθέντα χώρο με συρματόπλεγμα. 

 Το κλείσιμο όλων των παρανομούντων «επιχειρήσεων», η επιβολή προστίμων, που θα βεβαιώνονται άμεσα και θα είναι εισπρακτέα από την εφορία, η άμεση παρέμβαση των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών σε ανάλογα περιστατικά, παράλληλα με ένα καλό «ξετίναγμα» φορολογικό, των φερομένων ως επιχειρηματιών, θα είναι μια καλή αρχή για να αρχίσει να λειτουργεί το κράτος, χωρίς την σημερινή ασυδοσία στο όνομα του τουρισμού.  

Σε ποια χώρα με υψηλό τουρισμό, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, και όπου αλλού, κάποιοι αποθρασυμένοι λειτουργούν εις βάρος του κράτους, μη σεβόμενοι νόμους, κυβέρνηση και πολίτες.      

https://www.ertnews.gr/ert3/h-touristiki-kinisi-stin-serifo/?fbclid=IwAR1Nmu-O-raVCp8y44yodbPg2jJ1GOm1zxdG8P0BqbeMbsV9I8yHEONws7Q

Πηγή : /www.ertnews.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...