18 Αυγ 2023

Σέριφος Οι μεταλλωρύχοι του κόσμου ιχνηλατώντας την ταυτοτητά τους μέσα απο την τέχνη


🌀21/8/2023.🌀 21:30
Αίθριο του αρχαιολογικού μουσείου ΠΕΡΣΕΥΣ
🌀
Ομιλητής: Δ.Καλιαμπάκος , κοσμήτορας της σχολής ΜΜΜ του ΕΜΠΈχετε αναρωτηθεί πότε τι χαρακτήρες σμιλεύονται υπό τις αντίξοες συνθήκες των μεταλλείων; Μαζί θα ανακαλύψουμε τους ανθρώπους που στελέχωσαν την μεταλλευτική βιομηχανία της Σερίφου, αλλά και τη κοινή ταυτότητα όλων των μεταλλωρύχων σε κάθε γωνιά της Γης.
Αδιαμφισβήτητα η ταυτότητα τους έχει επηρεάσει άμεσα και τη τέχνη. Πιο συγκεκριμένα, ο σκληρός μόχθος, οι αντιξοότητες, οι ελπίδες και οι αγώνες αυτού του περήφανου κλάδου αποτυπώνονται σε καθημερινά τεχνουργήματα.

Ακόμη και υψηλής τέχνης δημιουργοί έχουν επηρεαστεί από τα όνειρα, τη ζωή και τη καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων.
Η εκδήλωση θα είναι γεμάτη μουσική κινηματογράφο και όχι μόνο. Θα πραγματοποιηθεί στη Σέριφο, ένα μέρος ορόσημο για τη μεταλλευτική ιστορία της Ελλάδας.

Το νότιο κομμάτι του νησιού είναι γεμάτο μεταλλευτικές πόλεις όπως ο Κουταλάς και το Μεγάλο Λιβάδι. Ως κάτοικοι του Μεγάλου Λιβαδιού παλεύουμε να διατηρήσουμε και να αναβιώσουμε την ιστορία που με αίμα χάραξαν οι Παππούδες μας σαν σήμερα 107 χρόνια πριν.

Με τη σημαντική βοήθεια του κοσμήτορα της Σχολής Μεταλλειολόγων Μεταλλουργών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Δημήτρη Καλιαμπάκου
Πηγή : 

Γκέλη Δουγέκου


to synoro blog

1 σχόλια:

  1. Ολοι οι σεριφιωτες δουλεψανε και μη.ολα θα φανουνε στο χρονο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...