1 Αυγ 2023

Πάρος & Σέριφος- Παρέμβαση Αρείου Πάγου για αυθαιρεσίες από τουριστικές επιχειρήσεις


Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες στις παραλίες Σερίφου και της Πάρου. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου ειδικότερα να διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να διακριβώσει τι συμβαίνει. 

Τι ζητά να διερευνηθεί Η εισαγγελέας ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες του Δημάρχου Σερίφου «για τη συνέχιση, με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, λειτουργίας επιχείρησης, το κατάστημα της οποίας είχε σφραγιστεί, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων». Υπενθυμίζεται, ότι ο δήμος Σερίφου με ανάρτησή στη σελίδα του στο Facebook κατήγγειλε γνωστή επιχείρηση στην παραλία Γάνεμα, την οποία σφράγισε για παρανομίες πριν μερικές ημέρες, αλλά εκείνη άνοιξε ξανά. 

Αντίστοιχες καταγγελίες για την επιχείρηση η οποία φέρεται να παρανομεί εντός περιοχής Natura, έχει κάνει ο σύλλογος «Εταιρεία Φίλων πολιτιστικής κληρονομιάς και περιβάλλοντος η Σέριφος».Αντίστοιχες καταγγελίες υπάρχουν και για την Πάρο, όπου πολίτες διαμαρτύρονται για κατάληψη του αιγιαλού από επιχειρήσεις χωρίς σχετικές άδειες.

 «Ως προς τις καταγγελίες εξάλλου που αναφέρονται σε κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο, χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου και την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες, σας υπενθυμίζουμε τη με αριθμό 10/4-5-2023 εγκύκλιό μας και παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή της» αναφέρει χαρακτηριστικά η εισαγγελική παραγγελία.



Πηγή : https://www.protagon.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...