18 Αυγ 2023

Σύρος «Διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει Νοσοκομείο»


Την διαπίστωσή του ότι στη Σύρο «δεν υπάρχει Νοσοκομείο» καταθέτει ο οδηγός λεωφορείου Γιώργος Δρόσος, ο οποίος είχε την «τύχη» να βιώσει μια κατάσταση, εξαιτίας τραυματισμού του και πρόκληση εγκαυμάτων στο χέρι του, που κάθε άλλο παρά επαινετική είναι για τον τρόπο λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου,

Ο κ. Δρόσος αναφέρεται στην αιτία τραυματισμού του ανήμερα της Παναγίας, την περασμένη Τρίτη, εξαιτίας πυρκαγιάς που σημειώθηκε στο σπίτι του. «Βρήκα τη μητέρα μου να έχει μπουρλωτιάσει στην κουζίνα, αλλά ευτυχώς κατάφερα και την έσβησα», όπως είπε χαρακτηριστικά, χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Διαπίστωσε, όμως, ότι το χέρι του είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα εξαιτίας της φωτιάς και σύντομα θεώρησε αναγκαία την παρέμβαση γιατρού.

Όντως, μετά τις 8.30 το βράδυ κατέφυγε στο Νοσοκομείο και ζήτησε βοήθεια, με την κατάσταση του χεριού του επιδεινούμενη.

Η βοηθός γιατρού, καθώς και ο γιατρός που εφημέρευσε στα Επείγοντα, που είδαν την κατάστασή του χεριού του, επιλήφθηκαν αμέσως και περιποιήθηκαν το σημείο του εγκαύματος, δίνοντάς του τις κατάλληλες οδηγίες και συνταγογράφηση με αντιβιώσεις και φάρμακα, «γιατί αυτά είναι σε έλλειψη στο Νοσοκομείο», για την αντιμετώπιση πιθανής μόλυνσης.

Του είπαν να επανέλθει την  επομένη για περαιτέρω εξέταση και θεραπεία, όπως και έγινε με εκ νέου περιποίηση και νέες οδηγίες για την ίαση, αλλά και την εντολή να επισκεφτεί και πάλι το Νοσοκομείο την Παρασκευή, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση του χεριού.

Χθες το πρωί (Πέμπτη), όμως, διαπίστωσε ότι το χέρι του παρουσίαζε συμπτώματα που τον ανησύχησαν. «Βλέπω το χέρι μου πρησμένο και να τρέχει», είπε, γεγονός που έκανε απαγορευτική την παρουσία του στο χώρο εργασίας, οπότε αποφάσισε να πάει στο Νοσοκομείο, γύρω στις 7.30 το πρωί, ώστε να τύχει της ανάλογης περίθαλψης.

Από εδώ αρχίζει ο «μαραθώνιος», που προκάλεσε και την έκρηξη της οργής του.

«Βγήκε μια κυρία (στα Επείγοντα) και την παρακάλεσα να εξεταστώ. “Α, δεν ξέρω”, μου είπε. “Τι δεν ξέρετε; Σας ζητάω να εξεταστώ” “Να δούμε. Να έλθει ο γιατρός που λείπει στους θαλάμους και αντιμετωπίζει περιστατικά”.

Η ώρα, όμως, περνούσε και δεν εμφανιζόταν κανένας γιατρός, με την κυρία και τον πληροφορεί ότι ο γιατρός καθυστερεί γιατί ετοιμάζεται αεροδιακομιδή ασθενούς.

Μετά από δυόμιση ώρες άκαρπης αναμονής, ζήτησε να μάθει «αν μπορεί να γίνει κάτι και για εκείνον, γιατί πρέπει να πάει στη δουλειά του» με την από μέρους της απάντηση «Δεν γνωρίζω. Δεν ξέρω τι θα κάνετε».

Η υπομονή και η υφέρπουσα οργή (που δεν εκδηλώθηκε στο Νοσοκομείο) ξεπέρασαν τα όρια ανοχής του. «Έσκυψα και κεφάλι και έφυγα. Τώρα ή θα απευθυνθώ σε εξωτερικό γιατρό ή θα πάω σπίτι μου και θα περιποιηθώ όπως μπορώ το χέρι μου», λέει ο κ. Δρόσος και συμπληρώνει: «Γύρω στις 8 είχε έλθει και ένας άλλος κύριος που είχε πέσει από τη σκάλα και θα πρέπει να είναι ακόμα μέσα και να περιμένει».

Στο σημείο αυτό αφήνει την οργή του να ξεσπάσει: «Δεν κατηγορώ τους γιατρούς, γιατί αν είναι υπηρεσία ένας άνθρωπος τι να πρωτοκάνει; Αυτό δεν ξέρω ποιος μπορεί να το λύσει, αλλά εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι δεν υπάρχει Νοσοκομείο. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι αρμόδιοι. Πληρώνομε ασφάλιστρα…. αλλά Νοσοκομείο δεν υπάρχει. Βλέπετε την κατάστασή μου. Δεν θα πεθάνω, αλλά είναι μια εστία μόλυνσης. Θα πάω σπίτι μου να κάνω μόνος μου ό,τι μπορώ, γιατί δεν ανέχομαι να κάθομαι και να τους παρακαλώ», καταλήγει και αποχωρεί με την οργή στο πρόσωπό του να χτυπάει κόκκινο

Πηγή : https://www.logotypos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...