Νικολέτα Μακρυωνίτου
Παρότι ξηρικοί, οι αμπε- λώνες του Οινοποιείου Χρυσολωρά στη Σέριφο δυσκολεύτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια με τη λειψυδρία. (Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος)
Η παραδοσιακή γαστρονομία των Κυκλάδων είναι ανεκτίμητη, κι αυτό είναι μια ρομαντική παραδοχή. Η διατήρησή της ως κομμάτι της λαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς έχει μεγάλη αξία που δεν αποτιμάται σε χρήμα, κι ας είναι ακραία η τιμολογιακή πολιτική που υιοθετούν συχνά στα εστιατόρια που την πουλάνε στα πιο τουριστικά νησιά μας.
Η συνέχεια και η διαφύλαξή της είναι τα θεμέλια της σύγχρονης γαστρονομίας μας, ένας ανοιχτός διάλογος με το παρελθόν που θέτει τις βάσεις για την ομαλή εξέλιξή της.
Μια περιήγηση στους γαστρονομικούς θησαυρούς των Κυκλάδων και στους θεματοφύλακες τους από την φάρμα και το αμπέλι μέχρι το τραπέζι μας, στο ρεπορτάζ της Νικολέτας Μακρυωνίτου στην “Καθημερινή”.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου