23 Απρ 2019

Σέριφος..Εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός του 2018

Με τη θετική ψήφο του προέδρου (θετικές 5 και 5 αρνητικές ψήφοι), εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός για το 2018 του Δήμου Σερίφου από το Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στην αίθουσα του ΠΕΡΣΕΑ. 

Για μια ακόμα χρονιά, ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκε, χωρίς εισήγηση και χωρίς έκθεση της οικονομικής επιτροπής. 

Για μια ακόμα χρονιά έμειναν αναπάντητα τα ερωτήματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση. 

1.Γιατί δεν έχει κατατεθεί, από το 2011 μέχρι σήμερα κανένας Ισολογισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 2.Γιατί δεν έχει κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέχρι σήμερα η απογραφή έναρξης που έχει συνταχθεί από το 2011;

 3.Γιατί δεν έχει κατατεθεί, μέχρι σήμερα η έκθεση του Ορκωτού Λογιστή στον οποίο έχετε αναθέσει τη σχετική εργασία από το 2015; 

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης σήμερα είναι το τελευταίο Συμβούλιο πριν από τις εκλογές. 

Πως θα παραδώσετε με τόσες εκκρεμότητες; 

 Ολόκληρη η εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής: 

Κύριε πρόεδρε, Η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον οικονομικό απολογισμό είναι ειδική προκειμένου να γίνεται σοβαρή συζήτηση. 



Εσείς έρχεσθε και φέτος χωρίς την έκθεση της οικονομικής επιτροπής, όπως προβλέπεται και χωρίς εισήγηση Θεωρείτε την ύπαρξη εισηγήσεων μια «παραξενιά» της αντιπολίτευσης. 

Ο οικονομικός απολογισμός σε συνάρτηση με την εκτέλεση του Τεχνικού Προγράμματος αποτυπώνει την πολιτική που ασκήθηκε τη χρονιά που πέρασε στο νησί. 

Ο Οικονομικός απολογισμός και η εκτέλεση του Τεχνικού Προγράμματος του 2018 δεν διαφέρει από τους προηγούμενους 2017,2016 κ.λ.π. 

Παρατηρώντας την εκτέλεση του Τεχνικού προγράμματος του 2018 διαπιστώνει κανείς ότι από δεκάδες έργα που είχαν ψηφισθεί, ελάχιστα εκτελέσθηκαν. 

 Δίνουμε μερικά οικονομικά στοιχεία για να έχουν μια εικόνα όσοι συμπατριώτες μας παρευρίσκονται και παρακολουθούν το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα. 

Ως προς τα έσοδα είχαν προϋπολογισθεί συνολικά 3.775.000€. 

Εισπράχθηκαν 1.546.000€ και παρέμειναν ανείσπρακτα 1.361.000€. 

Ως προς τα έξοδα είχαν προϋπολογισθεί 3.775.00€. 
Δαπανήθηκαν για πληρωμές 1.245.000€ και έμειναν αδιάθετα 2.506.000€.

 Από το κεφάλαιο δαπανών για επενδύσεις υπάρχει η εξής εικόνα: Για την υπηρεσία 10 δαπανήθηκαν 0€. 
Για την υπηρεσία 15 (πολιτισμός-Αθλητισμός) από 130.000€ που είχαν προϋπολογισθεί δαπανήθηκαν 0€. 

Για την υπηρεσία 25 (ύδρευση-αποχέτευση) από 159.000€ που είχαν προϋπολογισθεί δαπανήθηκαν 116.000€. 

Για την υπηρεσία 30 (τεχνικά έργα) από 232.000€ που προϋπολογίσθηκαν δαπανήθηκαν 20.000€. 

Συνολικά από 525.000 που είχαν προϋπολογισθεί το 2018 για επενδύσεις δαπανήθηκαν 136.000€. 

 Από την περαιτέρω αξιολόγηση των Εσόδων για το 2018 παρατηρούμε ότι, εκτός από τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια σε όλους τους Δήμους, βλέπει κανείς και την συνειδητή αδιαφορία σας, για χρόνια τώρα , να εισπράξετε τα τέλη Ύδρευσης και αποχέτευσης.

 Συγκεκριμένα από τα χρέη παρελθόντων ετών, έχει συσσωρευθεί ποσόν 1.300.000€ και όλα σχεδόν προέρχονται από Ύδρευση- αποχέτευση.

 Επίσης δεν έχουν εκδοθεί οι λογαριασμοί Υδρευσης-Αποχέτευσης για το 2017-2018 που ξεπερνούν τις 500.000€. 

Σας έχουμε επανειλημμένα ζητήσει να μειώσετε τα τέλη ύδρευσης-αποχέτευσης και το αρνείσθε, εξακολουθώντας να τα κρατάτε ψηλά χωρίς να τα εισπράτετε από όλους. 

 Ως Δημοτική Αρχή του νησιού συνεχίζεται να προωθείται το κίνημα «πληρώνουν μόνο οι συνεπείς». Πέρα όμως από τα όσα προκύπτουν από τα αποτελέσματα του απολογισμού του 2018 υπάρχουν και παλιές εκκρεμότητες (Γενικός Διαχειριστικός Έλεγχος) τις οποίες έχουμε επισημάνει κατά την συζήτηση του οικονομικού απολογισμού του 2017 στις 7-7 2018. 

Οφείλουμε να επισημάνουμε ξανά ότι δεν έχουν έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο κανένας ισολογισμός του δήμου από το 2011 μέχρι σήμερα χωρίς να δίνεται καμιά εξήγηση. Δεν έχει έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο από το 2011 μέχρι σήμερα καμία έκθεση Ορκωτού λογιστή, παρά το γεγονός ότι έχετε αναθέσει σε γραφείο τη σχετική εργασία από το 2015. Γιατί άραγε; 

Ποιος η ποιοι εμποδίζουν να γίνει έλεγχος από ορκωτό λογιστή;. Επίσης γιατί δεν έχει έρθει ακόμα η απογραφή έναρξης η οποία υποτείθετε έχει πραγματοποιηθεί από τον Φεβρουάριο του 2011; Κύριε πρόεδρε, 

Με βάσει όσα εκθέσαμε είμαστε υποχρεωμένοι να καταψηφίσουμε τον οικονομικό απολογισμό του 2018 και καλούμε κάθε Δημοτικό Σύμβουλο να πράξει το ίδιο δεδομένου ότι και ο απολογισμός του 2018 δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών που ζουν, δουλεύουν και δραστηριοποιούνται στο νησί:

 Κύριε πρόεδρε, Σε λίγες μέρες όλα τα στελέχη του συνδυασμού σας (αντιδήμαρχοι, πρόεδρος και γραμματέας δημοτικού Συμβουλίου) θα πάρετε μέρος στις δημοτικές εκλογές σε συνδυασμούς με διαφορετικά ονόματα για να συνεχίσετε από εκεί την ίδια πολιτική. 

Για τα αποτελέσματα της 9χρονης θητείας σας ποιος θα απολογηθεί και ποιος θα δώσει εξηγήσεις; 

Εμείς με την ευκαιρία της σημερινής, τελευταίας προ των εκλογών συνεδρίασης, καλούμε το λαό του νησιού να μην παγιδευτεί ξανά, αλλά στις προσεχείς δημοτικές εκλογές να εμπιστευθεί και να αναδείξει την Λαϊκή Συσπείρωση στη Διοίκηση του Δήμου προκειμένου να αλλάξει η πολιτική στο Δήμο και το νησί.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει δείξει ότι εκτός από ΓΝΩΣΗ και ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ διαθέτει ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΑΝΤΟΧΗ και μαζί με το λαό του νησιού θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στα δύσκολα που είναι μπροστά μας και τα οποία οφείλονται στην πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια στο νησί αλλά και γενικότερα από την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις στη χώρα μας.


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...