5 Απρ 2019

Κάθε δήμος και μια παραλία για ΑμΕΑ, ορίζει το νέο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

Θέμα ωρών αποτελεί πλέον η κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τον αιγιαλό και τις παραλίες.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο νόμου αναμένεται να φέρει ριζικές αλλαγές για τα παραθαλάσσια αυθαίρετα, τις άδειες χρήσεων της παράκτιας ζώνης, τα έργα, ακόμα και ειδικές διατάξεις για την τέλεση γάμων και άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων σε χώρο του αιγιαλού. 

 Κάθε δήμος και μια -τουλάχιστον- παραλία για ΑμΕΑ Μια από τις πλέον δομικές τροποποιήσεις που φέρνει το νομοσχέδιο θα έχει να κάνει με τα ΑμΕΑ και την πρόσβασή τους στις παραλίες. 

 Σύμφωνα με το ecopress, στο κείμενο του νομοσχεδίου θα υπογραμμίζεται ότι επιβάλλεται ρητά για κάθε δήμο να έχει «τουλάχιστον μια παραλία εντός των ορίων της χωρικής του αρμοδιότητας, στην οποία να υπάρχει πρόσβαση στη θάλασσα για τα ΑμΕΑ». 

 Στο σχέδιο νόμου αναμένεται να δίνονται αναλυτικές οδηγίες για την πρόσβαση τόσο στον χώρο της παραλίας (οδικό δίκτυο, βατά μονοπάτια κ.λ.π) όσο και για την είσοδο των ΑμΕΑ στη θάλασσα, με τις ειδικές ράμπες. iefimerida 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...