20 Απρ 2019

Λαϊκή Συσπείρωση: Κοινή δήλωση υποψηφίων περιφερειάρχων Αιγαίου

Η ρύθμιση υπέρ της νέας εθελοντικής – συμβολικής φορολογίας των εφοπλιστών που έφερε στην βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την υπερψήφισαν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ αποτελεί μια νέα μεγάλη πρόκληση, ειδικά για τους νησιώτες που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. 

 Το νέο δώρο που έκαναν αυτά τα κόμματα στους εφοπλιστές έρχεται να προστεθεί στις πάνω από 50 φοροαπαλλαγές που έχουν δώσει στους εφοπλιστές οι οποίοι, ενώ έχουν αφορολόγητα καύσιμα, από το 2001 έχουν αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πάνω από 300% και αφήνουν για μέρες, μικρά και μεγάλα νησιά, χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση. 

Αντίθετα για τους νησιώτες, ο ΣΥΡΙΖΑ , η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ ψηφίσαν την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ. Ακόμα ψήφισαν τη μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επιχειρηματίες, τα χαράτσια για πρώτη και δεύτερη κατοικία, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. 

Οι σημερινοί περιφερειάρχες και υποψήφιοι του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στο λαό για τις επιλογές των Κομμάτων που τους στηρίζουν. Εμείς οι υποψήφιοι της Λαϊκή Συσπείρωσης είμαστε αντίθετοι με τις φοροαπαλλαγές και τα προνόμια των εφοπλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων. 

Διεκδικούμε:

• την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ κατά 50%, για όλα τα νησιά 

• την κατάργηση του στα βασικά είδη και στα καύσιμα 

• Την διεύρυνση του αφορολόγητου για εργαζόμενους και μικρομεσαίους

 • την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για πρώτη και δεύτερη κατοικία. 

• τη δραστική μείωση όλων των εισιτήριων πλοίων και αεροπλάνων τώρα κατά 50% τακτική και ασφαλή σύνδεση των νησιών. 

Καλούμε τους νησιώτες να δώσουν δυνατή, αποστομωτική απάντηση στις ερχόμενες εκλογές. 

Να ψηφίσουν ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και Λαϊκή Συσπείρωση στις Περιφέρειες και του Δήμους Ετσι θα κάνουμε τη διαφορά υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και διεκδικήσεων. 

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...