14 Απρ 2019

Κυκλάδες: Χάρη στο Μεταφορικό ισοδύναμο, μείωση τιμής στη βενζίνη σχεδόν 20 λεπτά

Από την Παρασκευή 12 Απριλίου έχουμε την πιλοτική εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε αρκετά από τα νησιά του Νομού Κυκλάδων. 

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό, οι επαγγελματίες έμποροι καυσίμων στα νησιά, ήδη δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο μέτρο, και τα πρώτα μηνύματα από τις μειωμένες τιμές της βενζίνης, σε πρατήρια πολλών νησιών είναι κιόλας πραγματικότητα.

 Ένα από τα πρώτα νησιά που είπε "ναι" ήταν η Σίφνος που κατέβασε την τιμή άμεσα και η αμόλυβδη είναι στα 1,703, κάτι που σημαίνει ότι μειώθηκε σε ένα βράδυ κατά 19 λεπτά το λίτρο. Το ίδιο έγινε και στην Αμοργό που θεωρείται το νησί με την υψηλότερη τιμή στις Κυκλάδες καθότι αρκετές φορές άγγιξε και πέρασε τα δύο ευρώ το κιλό, 

Σημερινή τιμή στα 1,713. Το παράδοξο όμως το βλέπουμε στην Φολέγανδρο. Κι αυτό γιατί δύο πρατήρια με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών εφοδιάστηκαν την ίδια ημέρα και στο ένα έχουμε τιμή της τάξης του 1,68 ευρώ το λίτρο (η χαμηλότερη στις Κυκλάδες) και το άλλο στα 1.985 (η υψηλότερη τιμή). 

Από εκεί και πέρα, χαμηλές τιμές έχουμε και σε Κέα, Σέριφο και Κύθνο στα νησιά που έχουν ενταχθεί στην πιλοτική του εφαρμογή. 

 Αντίθετα, στη Μήλο και σήμερα η τιμή είναι αρκετά ψηλά (στο 1,90 ευρώ ανά λίτρο) αν και περιμένουμε την ενημέρωση για την 12η Απριλίου που είναι ημέρα - ορόσημο για την αλλαγή

 Επίσης, να σημειώσουμε ότι σε Νάξο (Μικρές Κυκλάδες), Πάρο, Σαντορίνη και Μύκονο δεν υπάρχει αλλαγή στην τιμή... 

Μάλιστα, στην Νάξο έχουμε και εντυπωσιακές διαφορές καθότι η τιμή κυμαίνεται από 1,76 έως και σχεδόν 1,90 ευρώ το λίτρο. 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...