14 Απρ 2019

Ο πολιτικός πολιτισμός πρέπει να είναι αυτονόητος

Ηδη εισήλθαμε στην προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών του 2019, οι οποίες θα διεξαχθούν με διαφορετικά χαρακτηριστικά. 
Με δεδομένο ότι η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου που θα προκύψει από αυτές, θα βασίζεται υποχρεωτικά στην ευρύτερη συναίνεση, πιστεύω ότι και όλη η περίοδος μέχρι να φτάσουμε ως εκεί, θα πρέπει να διαμορφωθεί με τρόπο που θα οδηγήσει ομαλά στη νέα εποχή. 

 Για το λόγο αυτό,πιστευω ότι οι  συνδυασμοί  οφείλουν να στηρίξουν τον διάλογο  , στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού, όντας βέβαιος ότι αυτό θα είναι προς το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών

Οι προεκλογικοί μονόλογοι είναι πάντα εύκολοι. Ήρθε λοιπόν η ώρα να κάνουμε κάτι που ίσως σε κάποιους φαίνεται δύσκολο. 
Καλώ τους επικεφαλής των άλλων υποψηφίων δημοτικών συνδυασμών σε ένα ζωντανό διάλογο με την παρουσία πολιτών και την δυνατότητα ερωτημάτων έτσι ώστε να δώσουμε στους δημότες μας ένα κρίσιμο εργαλείο σύγκρισης και κρίσης προγραμματικών θέσεων και προτάσεων.

 Αναμένω την απάντηση τους στην πρόταση μας για τον απο κοινού σχεδιασμό της συζήτησης 


 Αφού εξετάσαμε την πρόσκληση του Μιλτιάδη Πελοποννήσιου, για δημόσια συζήτηση όλων των υποψηφίων δημάρχων Σερίφου, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε ως παράταξη, καθώς δεν υπάρχει πρόκληση που να μας φοβίζει!!!

Ευχόμαστε το συγκεκριμένο εγχείρημα να στεφθεί από επιτυχία και να υπάρξει σύγκλιση απόψεων ανάμεσα στους συνδυασμούς, ώστε να μπορέσουν να συνεργαστούν μεταξύ τους, από την πρώτη κιόλας μέρα μετά τις εκλογές, για τον κοινό μας στόχο, την πρόοδο και την ευημερία του νησιού μας! 

«Η ισχύς εν τη ενώσει» 

 Η δημιουργική πρωτοβουλία του Μιλτιάδη να προσκαλέσει τους επικεφαλής των συνδυασμών σε δημόσιο διάλογο, Τύπου debate, μας βρίσκει αντίθετους για συγκεκριμένους λόγους:

 Η Σέριφος δεν είναι Αθήνα, ούτε Ουάσιγκτον, το εκλογικό σώμα της Σερίφου δεν είναι κάποια εκατομμύρια κρυμμένα πίσω από τηλεοπτικούς δέκτες, ούτε στιβαγμένα σε στάδια και θέατρα.  

Στη Σέριφο, η σύγκριση γίνεται χωριό-χωριό, πόρτα-πόρτα, προσωπικά και με ονοματεπώνυμο και επιπλέον, με το καθιερωμένο παρατσούκλι της οικογένειας. 

 Κανείς δεν απαγόρευσε σε κανέναν υποψήφιο να επισκευφθεί τους δημότες πόρτα-πόρτα, να τους γνωρίσει και να εκθέσει τις ιδέες και τις απόψεις του, ώστε να μπορεί να συγκριθεί με τους αντιπάλους του. 

 Διαφωνούμε σε μια δημόσια αντιπαράθεση και πόλωση με ανθρώπους δικούς μας, που την επόμενη ημέρα θα χρειαστεί να συνεργαστούμε, με σχέσεις άφθαρτες, για το καλό του Τόπου. 

 Είναι ανούσιο για τον συνδυασμό μας η επίδειξη γνώσεων του καθενός και οι θεωρίες σε όλα τα θέματα γιατί έχουμε ήδη δηλώσει την πολιτική μας κατεύθυνση: 

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, θα κάνουμε τις θεωρίες πράξη. Θα συνθέσουμε διοικητικές ομάδες με τα κατάλληλα πρόσωπα στους κατάλληλους τομείς, όπου εκεί, η επίδειξη γνώσης και τόλμης θα είναι ουσιαστική. 

 Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας, τον Μιλτιάδη και τον Κώστα, και τον Θοδωρή να μας πουν αν την επόμενη ημέρα θα είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν, αναλαμβάνοντας υπεύθυνα νευραλγικούς τομείς, ώστε να γίνει η θεωρία πράξη. 

 Εμείς, εγγυόμαστε την ενότητα και μιλάμε για έργα ενότητας ως η κινητήριος δύναμη μας. 

 Είναι επί της αρχής αντίθετο στην πολιτική μας βούληση να συμμετέχουμε σε αντιπαραθετικές και διχαστικές τακτικές πόλωσης και έπαρσης που δηλητηριάζουν την ενότητα.

 Όλοι μαζί, με γνώση και τόλμη για τις αξίες της Σερίφου… 

 ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΦΙΛΙΟΣ 

Υποψήφιος Δήμαρχος Σερίφου 

 Ευτυχώς που από χθές το βράδυ βρίσκομε στην Αθήνα, διαφορετικά θα γινόταν Ντιμπεϊτ μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων της Σερίφου, και εγώ δεν θα έπαιρνα χαμπάρι, αν βρισκόμουν στη Συκαμιά που δεν πιάνει κινητό ούτε και INTERNET. 

Αναφέρομε στην πρόταση, μέσω FB, ενός εκ των συνυποψηφίων μου, με την οποία προτείνει διάλογο με όλους τους υποψηφίους δημάρχους του νησιού, παρουσία πολιτών, την οποία είδα σήμερα ανοίγοντας τον υπολογιστή μου.

 Από πλευράς μας έχουμε να παρατηρήσουμε και να πούμε τα εξής.

 1. Παρά το γεγονός ότι βρίσκομε στην Αθήνα και δεν έχω συνεννοηθεί με τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής μου με δική μου ευθύνη και για να σταματήσουν, ελάχιστα ευτυχώς δηλητηριώδη σχόλια που διάβασα κάτω από την ανάρτηση, σας λέω ότι, ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης θα συμμετάσχω αρκεί να τα βρούνε «μεταξύ τους» οι υπόλοιποι.

 2. Η συγκεκριμένη πρόταση φανερώνει σύγχυση σκοπιμότητα και κακοπιστία. Από προσωπικό σεβασμό δεν χρησιμοποιώ τον όρο ανωριμότητα.

 3. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν περιμένει 40 μέρες πρίν από τις εκλογές να ενημερώσει το λαό του νησιού για τις θέσεις τις. Άλλωστε εμείς δεν έχουμε αυταπάτες για τις θέσεις των υπολοίπων παρατάξεων, μας είναι γνωστές.

 4. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι μια συγκροτημένη δημοτική παράταξη η οποία έχει δραστηριότητα 365 μέρες το χρόνο και ο λαός του νησιού γνωρίζει από πρώτο χέρι τη δράση της.

 5. Την τελευταία πενταετία η Λαϊκή Συσπείρωση, εκτός από τη συμμετοχή της και τη δραστηριότητά της μέσα από τα δεκάδες δημοτικά συμβούλια, τα οποία ήταν ανοικτά και μπορούσε να τα παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος συμπατριώτης μας, οργάνωνε, κάθε χρόνο ανοικτές ενημερωτικές συζητήσεις. 

6. Για την πλήρη ενημέρωση του λαού του νησιού: Η Λαϊκή Συσπείρωση κυκλοφορούσε σε τακτά χρονικά διαστήματα το ενημερωτικό της δελτίο. Μέσω της τοπικής εφημερίδας ΣΕΡΙΦΟΣ ενημέρωνε επίσης τους συμπατριώτες μας. Για τους νεότερους και χειριστές του διαδικτύου η Λαϊκή Συσπείρωση διαθέτει δικιά της ενημερωτική ιστοσελίδα. Πέρα όμως από όλα τα παραπάνω τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι εκλεγμένα με την Λαϊκή Συσπείρωση είναι καθημερινά κοντά στο λαό, «κολυμπάνε» δίπλα του και τον ενημερώνουν όποτε χρειαστεί.

 7. Η Λαϊκή Συσπείρωση, όπως όλοι οι Σερφιώτες γνωρίζουν, έχει ξεκινήσει να ξεδιπλώνει το πρόγραμμά της για τη νέα δημοτική περίοδο εδώ και ένα χρόνο. 

Συγκεκριμένα: 

Στις 20 Μαϊου 2018 στον ΠΕΡΣΕΑ στο Λιβάδι, παρουσιάσαμε και συζητήσαμε τον τρόπο που θα διοικήσουμε τον Δήμο αν ο λαός μας επιλέξει. Στις 10 Αυγούστου 2018 σε συγκέντρωση στο χωριό Παναγιά ενημερώσαμε όσους παρευρέθηκαν κυρίως για τα οικονομικά του Δήμου. 

Το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη 2018 πραγματοποιήσαμε περιοδείες ενημερωτικές σε πέντε χωριά του νησιού μας (Καλίτσο, Γαλανή, Παναγιά, Μ.Λιβάδι και Κουταλά), μοιράσαμε το ενημερωτικό Δελτίο και κουβεντιάσαμε με όσους βρήκαμε. 

Στις 2 Δεκεμβρίου 2018 στην ΑΘΗΝΑ οργανώσαμε συζήτηση με θέμα: 

ΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΡΙΦΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. 

Στις 24 Μαρτίου 2019, πολύ πρόσφατα δηλαδή, στον ΠΕΡΣΕΑ στο Λιβάδι, παρουσιάσαμε και συζητήσαμε για τον τρόπο που θα υπάρξει εισόδημα στο νησί με κύριο βάρος σε ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΠΡΩΤΟΓΕΝΝΗ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ.

 Και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε και να συζητάμε με το λαό του νησιού μέχρι τις εκλογές. Τελειώνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι, ο όρος προεκλογικοί μονόλογοι δεν ταιριάζουν στον τρόπο που δρά η δικιά μας παράταξη. 

Πάντα οι συγκεντρώσεις μας ήταν ανοικτές και με ιδιαίτερη πρόσκληση στους μαζικούς φορείς του νησιού όχι μόνο για να συμμετέχουν αλλά και να τοποθετούνται σχετικά. 

Τα προβλήματα του νησιού δεν λύνονται ούτε μέσω του FB αλλά ούτε με ντιμπεϊτ και φλυαρίες. Τα προβλήματα λύνονται με Δουλειά-Πολύ δουλειά και με καθημερινές μάχες. 

Παρά ταύτα επαναλαμβάνω ότι εγώ θα συμμετάσχω αρκεί να τα βρούνε μεταξύ τους.

 Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...