13 Απρ 2019

Προοπτική διεθνών πτήσεων σε μικρά νησιωτικά αεροδρόμια

Mία νέα επιχειρηματική κίνηση, από πλευράς της Sky Express, η οποία εξυπηρετεί, μεταξύ άλλων και όλα τα αεροδρόμια των Κυκλάδων, “ανοίγει” το δρόμο για την άφιξη διεθνών πτήσεων σε νησιά με μικρότερα αεροδρόμια.

 Την συνεργασία της, με την ελληνική αεροπορική εταιρεία Sky Express ανακοίνωσε ο όμιλος Air France – KLM, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την άφιξη διεθνών πτήσεων, μέσω ανταπόκρισης από την Αθήνα, για τα αεροδρόμια της περιφέρειας, μεταξύ των οποίων και αυτά σε Σύρο, Μήλο, Νάξο, Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη.

 Ισχυρή σύνδεση μεταξύ Ελλάδας, Γαλλίας και Ολλανδίας

 Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ομίλου, η Air France και η KLM υπέγραψαν συμφωνία με την περιφερειακή ελληνική αεροπορική εταιρεία Sky Express, βάσει της οποίας, αυτές οι τρεις αεροπορικές εταιρείες μπορούν πλέον να ενισχύσουν την εμπορική τους συνεργασία μεταξύ Παρισιού, Αμστερνταμ και ελληνικών νησιών. 

 Οι επιβάτες μπορούν πλέον να κλείσουν ένα ενιαίο εισιτήριο για δρομολόγια που συνδέουν το αεροδρόμιο του Παρισιού, Σαρλ ντε Γκωλ ή το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, Schiphol, με 24 ελληνικούς προορισμούς που εκτελούνται από την Sky Express με ανταπόκριση από την Αθήνα, από τις ιστοσελίδες airfrance.com, KLM.com και τα γραφεία εισιτηρίων της Sky Express. 

 Με αυτή τη νέα συμφωνία, οι πελάτες της Air France και της KLM επωφελούνται από 24 νέες πτήσεις στην Ελλάδα κατά την αναχώρηση από το Παρίσι και το Άμστερνταμ, προς Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Κεφαλλονιά, Χίο, Κέρκυρα, Κύθηρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο , Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κω, Ικαρία, Χανιά, Λήμνο, Μήλο-Πλάκα, Μύκονο, Μυτιλήνη, Νάξο, Πάρο, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Σύρο και Ζάκυνθο. 

Η συνεργασία αυτή διευκολύνει επίσης την οργάνωση ταξιδιών για τους πελάτες της Air France, της KLM και της Sky Express που συνδέονται στην Αθήνα με υπηρεσίες μεταφοράς αποσκευών που παρέχουν οι αεροπορικές εταιρείες. Επιπλέον, όλοι οι επιβάτες έχουν επίσης πρόσβαση στο σαλόνι Sky Express στο αεροδρόμιο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της σύνδεσής τους. 

 Η ευελιξία σύμμαχος στην τουριστική ανάπτυξη 

 Σχετικά με τη συνεργασία των εταιρειών, ο Patrick Roux, σύμβουλος της SVP Alliances, δήλωσε, πως “συνεργαζόμενοι με την Sky Express, οι πελάτες επωφελούνται από τη δύναμη του εθνικού δικτύου της Ελλάδας ξεκινώντας αυτό το καλοκαίρι κατά την αναχώρηση από τους δύο κύριους κόμβους μας. 

Με αυτή τη νέα συμφωνία διασύνδεσης επιβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά την ευελιξία του δικτύου μας και στοχεύουμε στη βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας των πελατών μας με απλοποιημένες μεταφορές, πρόσθετες υπηρεσίες και μια πιο συμφέρουσα προσφορά ναύλων”. 

 Από την πλευρά του, ο κ. Θεόδωρος Κροκίδας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sky Express, πρόσθεσε, πως “είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μια ακόμη συμφωνία με την Interline, ιδιαίτερα με τόσο μεγάλες επωνυμίες όπως η Air France και η KLM. Είμαστε βέβαιοι, ότι η συμφωνία αυτή θα βελτιώσει σημαντικά τις μεταφορές επιβατών και την τουριστική ανάπτυξη στα ελληνικά νησιά. 

Η Sky Express θα συνεχίσει να εστιάζει στην επέκταση του δικτύου της και να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις εγχώριες αεροπορικές μεταφορές”. 

Πάνω από 140 πτήσεις για τις Κυκλάδες ανά εβδομάδα

 Η Air France προσφέρει 39 εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Αθήνα με Airbus A319 που αναχωρούν από το Σαρλ ντε Γκωλ, ενώ επιπρόσθετα, η KLM προσφέρει 14 εβδομαδιαίες πτήσεις με αναχώρηση από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, με πτήσεις Boeing 737.

 Οι 24 προορισμοί που προσφέρονται από την Sky Express εξυπηρετούνται αντίστοιχα μέχρι 377 φορές εβδομαδιαίως με πτήσεις από την Αθήνα με ATR42, χωρητικότητας 48 θέσεων και με ATR72, χωρητικότητας 70 θέσεων

 Συγκεκριμένα για τις Κυκλάδες, το αεροδρόμιο της Μήλου εξυπηρετείται με 14 πτήσεις εβδομαδιαία, της Μυκόνου επίσης με 14 πτήσεις, της Νάξου με 22 πτήσεις ανά εβδομάδα, της Πάρου με 15, της Σαντορίνης με 70 και τέλος το αεροδρόμιο της Σύρου με 6 πτήσεις την εβδομάδα. 

 Ο όμιλος Air France-KLM 

 Πρόκειται για έναν παγκόσμιο εταιρικό “γίγαντα” με ισχυρή ευρωπαϊκή βάση. Οι κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες της Air France-KLM είναι η μεταφορά επιβατών, η μεταφορά εμπορευμάτων και η αεροναυτική συντήρηση. 

 Η Air France-KLM είναι ηγετικός όμιλος στον τομέα των διεθνών μεταφορών σε ό,τι αφορά τις αερομεταφορές στην Ευρώπη. Προσφέρει στους πελάτες της πρόσβαση σε ένα δίκτυο που καλύπτει 314 προορισμούς σε 116 χώρες, χάρη σε εταίρους, όπως η Air France, η KLM Royal Dutch Airlines και η Transavia. 

Με ένα στόλο 548 αεροσκαφών σε λειτουργία και 101,4 εκατομμύρια επιβάτες που μεταφέρθηκαν το 2018, η Air France-KLM εξυπηρετεί έως και 2.300 πτήσεις την ημέρα, κυρίως από τους κόμβους της στο Παρίσι και στο Άμστερνταμ. Επιπλέον, το πρόγραμμά της, “Flying Blue” για συχνούς επιβάτες, είναι ένας από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη με πάνω από 15 εκατομμύρια μέλη.  

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ομίλου, η Air France-KLM και οι συνεργάτες της Delta Air Lines και η Alitalia εκμεταλλεύονται επίσης τη μεγαλύτερη υπερατλαντική κοινοπραξία με πάνω από 275 καθημερινές πτήσεις. Εκτός των άλλων, ο όμιλος προσφέρει επίσης λύσεις μεταφοράς φορτίου και αεροναυτικής συντήρησης. 

 Η Air France-KLM είναι μέλος και της σύμπραξης SkyTeam, η οποία διαθέτει 19 αεροπορικές εταιρείες, προσφέροντας στους πελάτες πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο άνω των 14.500 καθημερινών πτήσεων σε περισσότερους από 1.150 προορισμούς σε περισσότερες από 175 χώρες. 

 Ασφάλεια, άνεση και value for money 

 Η Sky Express αποτελεί μέλος του ERA (European Regional Airlines Association) και λειτουργεί σε 32 προορισμούς στην Ελλάδα, συνδέοντας τα πιο δημοφιλή Ελληνικά νησιά με την ηπειρωτική χώρα.

 Ο στόλος της αποτελείται από αεροσκάφη ATR νέας τεχνολογίας. Το όνομα Sky Express συνδέεται με την ασφάλεια, την άνεση και το λεγόμενο Value for Money (ποιότητα σε σχέση με τα χρήματα). 


Το 2014, η Sky Express τιμήθηκε με το βραβείο Silver ERA, ως η αεροπορική εταιρεία της χρονιάς 2014-2015. Για τέσσερα χρόνια στη σειρά, το 2015, το 2016, το 2017 και το 2018, η εταιρεία έλαβε το βραβείο "Ταχύτερη διαδρομή με τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αεροπορικά δρομολόγια" από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

 Το 2018 τιμήθηκε για τέταρτη χρονιά με το βραβείο "Best of the TOP-10 Airlines". Η Sky Express προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με δωρεάν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Business Lounge για όλους τους επιβάτες που αναχωρούν από την Αθήνα, την υπηρεσία Sky Fast Lane για ταχύτερη πρόσβαση στα σημεία ελέγχου ασφαλείας των αεροδρομίων και δωρεάν χειραποσκευές για όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν με την Air France – KLM.

 Τέλος, η Sky Express έχει αναπτύξει ένα ακόμη συναρπαστικό προϊόν, το “Island Hopper”, το οποίο προσφέρει μια εξαιρετικά ελκυστική υπηρεσία για πολλούς τουρίστες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ελλάδα, επιτρέποντάς τους να επισκεφθούν τουλάχιστον έναν επιπλέον ελληνικό προορισμό, υποστηρίζοντας τον ελληνικό τουρισμό στα περιφερειακά αεροδρόμια. 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...