24 Οκτ 2022

Ελλάδα - Εκλογές: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν κανονικά (08/10)


Αυτές οι εκλογές έχουν ... κλειδώσει εδώ και καιρό... Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος διατύπωσε ερώτημα για το πότε θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. 

 «Σχετικά με τις απορίες του κ. Αλέξη Τσίπρα για τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών η απάντηση είναι απλή: 

 Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που ορίζεται από τον νόμο και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει αυτή την ημερομηνία», ήταν η απάντηση του κ. Βορίδης στο ερώτημα που διατύπωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση τα όσα έχουν αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν και στελέχη της ΝΔ, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 8 (και 15) Οκτωβρίου 2023. 

 Νωρίτερα χθες Κυριακή, ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι «διαβάζω σε εφημερίδες ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να μεταθέσει τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών», ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μάκη Βορίδη να απαντήσουν πότε θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. «Πρέπει να μας πει η κυβέρνηση πότε θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, αν σκέφτεται μετάθεση ή θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί».

 Τόνισε πως στόχος είναι συγκροτηθούν ψηφοδέλτια νίκης από την πρώτη Κυριακή και πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει προοδευτική διακυβέρνηση σε κεντρικό επίπεδο, πρέπει να το επιθυμεί και σε τοπικό. "Ο στόχος είναι το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών να μην είναι ο χάρτης κόκκινος αλλά κόκκινος ή κοκκινοπράσινος. 

Στόχος είναι η πολιτική αλλαγή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Υπενθύμισε, μάλιστα, πως οι κεντρικές αποφάσεις δεν εφαρμόστηκαν σε τοπικό επίπεδο το 2019. Και πρόσθεσε "να φτιάξουμε ψηφοδέλτια που θα κερδίσουν τους υποψηφίους της δεξιάς. Υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο που λέει ότι με 43% βγαίνει δήμαρχος. Άρα πρέπει να διαμορφώσουμε ψηφοδέλτια για να βγάλουμε δημάρχους από την πρώτη Κυριακή". 

 «Όλα τα σφυριά πρέπει να βαράνε σε ένα αμόνι», επισήμανε και για το συνδικαλισμό, θέτοντας ως ορόσημο τη γενική απεργία της 9ης Νοεμβρίου 

Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...