20 Οκτ 2022

Σύρος Με μεγάλη συμμετοχή η κινητοποίηση για το Νοσοκομείο – Συμβολική κατάληψη 25λεπτών στο Blue Star Paros video


Με παλμό και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου συγκέντρωση, κινητοποίηση και πορεία στην Ερμούπολη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπως και οι υπόλοιπες υγειονομικές μονάδες των Κυκλάδων. 

 Οι Συριανοί, έδωσαν βροντερή παρουσία σε μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου των Εργαζομένων του νοσοκομείου. Ανάμεσα τους και ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΑΖΑ κος Νίκος Συρμαλένιος, ο Δήμαρχος Σύρου-Εμούπολης κος Λειβαδάρας Νικόλαος και αρκετοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων και παρατάξεων.



Η υποστελέχωση των μονάδων σε συνδυασμό με χρονίζοντα και νέα προβλήματα που δημιουργούνται, εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας στα νησιά και δε διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες για τη λειτουργία ενός οργανωμένου και αξιόπιστου συστήματος υγείας. Διοργανωτές της κινητοποίησης ήταν, ο Σύλλογος Eργαζομένων στο Bαρδάκειο και Πρώιο Νοσοκομείο, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Σύρου, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και φίλων Κυκλάδων, το Σωματείο Λεμβούχων Σύρου, το Διοικητικό Επιμελητήριο – Όμιλος Διοικητικών Επιστημόνων Ελλάδος, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΠΕ Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτ. Αιγαίου (πρώην ΣΥΝΑΝΚ), ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου, Τήνου, Μυκόνου, η ΕΜΔΥΔΑΣ – Αττικής Τμήμα Κυκλάδων, Εμπορικός σύλλογος Σύρου.Η συγκέντρωση ξεκίνησε στο προαύλιο του Νοσοκομείου Σύρου και στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου.

 Με πανό και συνθήματα, οι συμμετέχοντες κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Ερμούπολης, έκαναν ολιγόλεπτη κατάληψη στην είσοδο του προερχόμενου από τον Πειραιά Blue Star Paros, όταν το πλοίο αφίχθη στο λιμάνι της Ερμούπολης και ακολούθως συνέχισαν την πορεία επί της παραλιακής οδού της πόλης και στην Πλατεία Μιαούλη. 

 Αξίζει να σημειωθεί ότι το το δίωρο 10:30 με 12:30 δε λειτούργησαν στο σύνολο τους τα εμπορικά καταστήματα, τα καφε-μπαρ αλλά και πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι εις ένδειξη συμπαράστασης στην κινητοποίηση.

Τα βασικά αιτήματα είναι τα παρακάτω:

 Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας των Κυκλάδων με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. 
Άμεση επιστροφή συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.
 Καμία μετακίνηση προσωπικού μεταξύ των μονάδων υγείας των Κυκλάδων 
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων δεδομένου ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 
Ένταξη στα ΒΑΕ – Άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πορίσματος της Διυπουργικής Επιτροπής, σχετικά με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
 Να μην επανέλθουν οι εργολάβοι στα Νοσοκομεία Επαναφορά παλιών και θέσπιση νέων κινήτρων στελέχωσης και παραμονής στις υπηρεσίες των νησιών. 
Ανέγερση νέου σύγχρονου Νοσοκομείου σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων του Νομού Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας 
Αύξηση προϋπολογισμού για την Υγεία. 

 
Πηγή : https://kaipoutheos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...