13 Οκτ 2022

Έλεγχος και διαχείριση καταναλώσεων και διαρροών νερού στη Σέριφο


Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει και το δεύτερο μέρος του έργου που αφορά στα δίκτυα ύδρευσης της Σερίφου, καθώς εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές και οι όροι δημοπράτησης του. 

Πρόκειται για το υποέργο «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου κατανάλωσης και μείωσης διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα διανομής νερού του Δήμου Σερίφου», 0 συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 2.116.593,20 ευρώ.

 Στην συνολική πράξη για τα δίκτυα διανομής νερού στον Δήμο Σερίφου περιλαμβάνεται και το οριζόντιο υποέργο – το οποίο έχει ολοκληρωθεί - με τίτλο «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης για την σύνταξη και προετοιμασία φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης» προϋπολογισμού 6.200,00 ευρώ. Το Σύστημα Ελέγχου Καταναλώσεων και Μείωσης Διαρροών θα περιλαμβάνει τον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (Κ.Σ.Ε.), ο οποίος θα βρίσκεται εγκατεστημένος στο Δημαρχείο Σερίφου και στον οποίον θα εγκατασταθούν τα λογισμικά ελέγχου/διαχείρισης καταναλώσεων, ποιοτικών χαρακτηριστικών και διαρροών και 20 Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου (Τ.Σ.Ε.) Δεξαμενών, με καταγραφικό και modem επικοινωνίας ώστε να μετρώνται και να αποστέλλονται στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου οι τιμές παροχής και πίεσης κατάντη των δεξαμενών του νησιού. 

 Επίσης θα περιλαμβάνει και έναν Σταθμό Μέτρησης Ποιοτικών χαρακτηριστικών (Σ.Μ.Π.), ο οποίος θα εγκατασταθεί στην κύρια δεξαμενή (Αγ. Κυριακή) τροφοδοσίας της Χώρας της Σερίφου, 4.200 υδρομετρητές μονής ριπής (με αντικατάσταση των υφισταμένων) με διάταξη ασύρματης επικοινωνίας και παρελκόμενο υδραυλικό εξοπλισμό, ενώ παράλληλα περιλαμβάνονται 15 πύλες δικτύου LoRaWAN για την συλλογή και αποστολή δεδομένων στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου από τους 2.915 υδρομετρητές και 3 φορητές διατάξεις προγραμματισμού / λήψεις δεδομένων μέσω AMR για τους υπολοίπους 1.285 υδρομετρητές. Τέλος στο σύστημα περιλαμβάνονται Φορητοί Σταθμοί Ελέγχου (Φ.Σ.Ε.), μέσω των οποίων θα πραγματοποιείται ο ενεργός εντοπισμός διαρροών. 

Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...