6 Φεβ 2023

Ξεκίνησαν οι Προεκλογικές κορώνες στην Σέριφο video


Μύθοι και πραγματικότητα.
Την Κυριακή που μας πέρασε στα Γραφεία του Συνδέσμου Σεριφίων όπου πραγματοποιήθηκε η ετησια Γενική Συνέλευση ρώτησα τον κύριο Δήμαρχο και τον κυριο Αντιδήμαρχο Οικονομικών, όπου ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι η προηγούμενη Διοίκηση δηλαδή "Εσείς" όπως μου είπε, παράδωσε έλλειμμα 500.000 ευρώ... Η ερώτηση μου λοιπόν, η οποία έμεινε αναπάντητη, πως είναι δυνατόν όταν στην Φορολογική Δήλωση του Δήμου στο έντυπο Ν 2018 να εμφανίζουμε πλεόνασμα 363.134,86 ευρώ και στον ισολογισμό να εμφανίζουμε έλλειμμα 464.530,38?
ΟΎΤΕ ΟΙ ΓΚΟΥΡΟΎ ΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ.😂
Να θυμίσω ότι απάντηση δεν λάβαμε. Αλλά μόνο ενα στόρι με το "έλλειμμα" χωρίς την δική μου απάντηση φυσικά!
Η πιο μεγάλη απόδειξη είναι τα έγγραφα!!
Σημαντικό♦️
Όσα μεταπτυχιακά και να έχεις, ποτέ μα ποτέ δεν θα μπορέσουν να φτάσουν την εμπειρία.

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η συνέχεια…
Κύριε Αντιδήμαρχε των οικονομικών, η δήλωση φορολογίας εισοδήματος του Δήμου με το πλεόνασμα κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2019 από τον Λογιστή που δύο χρόνια μετά συνέταξε και τον Ισολογισμό του 2018 και ήταν ο ίδιος λοιπόν όσο ήσασταν κι εσείς στην Διοίκηση. Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα περιληπτικά. Μετά τα 2 χρόνια το 2020 συνέταξε ο ίδιος λογιστής τον ισολογισμό και βρέθηκε η χρήση με έλλειμμα ή με ζημία όπως θέλετε πείτε το 464.530,38 € αντί των 363.134,86 € πλεόνασμα που ήταν στο έντυπο Ν.

Πως προέκυψε λοιπόν αυτό; Γιατί στον ισολογισμό του 2018 συμπεριλάβετε 2 χρόνια μετά, όταν εσείς ήσασταν στην διοίκηση ένα ποσό 508.608,43 € με την ονομασία προβλέψεις για έκτακτους κινδύνους, ωραία ως εδώ, αλλά πρέπει να θυμηθούμε εμείς οι πρωτοετής τι σημαίνει ο λογαριασμός προβλέψεις; Ο λογαριασμός αυτός συνιστά επιβάρυνση των αποτελεσμάτων χρήσης η οποία γίνεται στο τέλος της χρήσης και αποβλέπει σε κάλυψη ζημιάς όταν κατά το κλείσιμο του ισολογισμού είναι πιθανή η πραγματοποίηση της χωρίς να γνωρίζουμε το μέγεθος της ζημιάς.

Το κακό με εσάς είναι ότι το κάνατε δύο χρόνια μετά το κλείσιμο της χρήσης κι όχι την ίδια στιγμή με αποτέλεσμα να μετατρέψετε τον ισολογισμό σε ζημιογόνο και φυσικά δεν κάνατε τροποποιητική δήλωση του έντυπου Ν για να το δηλώσετε στην αρμόδια ΔΟΥ. Κι αφήστε τα περί αναμορφώσεων κι ορκωτών που μας λέτε γιατί το ίδιο το έντυπο έχει ενσωματωμένο πίνακα βάση του άρθρου 23 νόμος 4172/2013.

Όμως για κακή σας τύχη κάπου δεν τα υπολογίσατε καλά αυτά που λέτε περί ελλείμματος που σας παρέδωσε η Διοίκηση Αντωνάκη γιατί ο κύριος Αντωνάκης αποχώρησε ως Δήμαρχος 31/8/2019 κι ο κύριος Ρεβίνθης ανέλαβε 1/9/2019, όμως ο ισολογισμός του 2019 δείχνει ότι έχει πλεόνασμα 782.984,05 € αν το μερίσουμε στους 8 μήνες που έχει ο κύριος Αντωνάκης τότε στην χρήση του των 8 μηνών αντιστοιχεί πλεόνασμα 521.989,36 άρα το περί έλλειμμα που διατυμπανίζετε είναι πλεόνασμα αγαπητέ κύριε κι όχι λογιστικό έλλειμμα που εσείς λέτε και μιλάτε για 460.000 και διασύρετε μια ολόκληρη παράταξη.
Όσο αφορά τα επιλεκτικά στόρι που ανεβάζετε σας συνιστούμε να δείτε την ελληνική ταινία «Αν έχεις τύχη διάβαινε» που έχει μια παρόμοια επιλεκτικότητα με την δική σας…το τέλος θα το δείτε εσείς, δεν σας κάνω spoiler!
Η επόμενη ανάρτηση μας θα έχει τις παρατηρήσεις μας σαν πρωτοετής φοιτητές που όμως κλείνουμε 33 χρόνια ισολογισμούς αδιαλείπτως κι έχουμε μάθει ότι πάντα οι ισολογισμοί συμπίπτουν με τις φορολογικές δηλώσεις κι όταν υπάρχουν αναμορφώσεις εμφανίζονται κι αυτές. θα αναφέρεται στην δική σας χρήση του 2020 με τα συμπεράσματα των ορκωτών που σας τα έχω επισημάνει σε άρθρο μου στην εφημερίδα ΣΕΡΙΦΟΣ αλλά απάντηση δεν πήρα, καιρός είναι να λάβω μια απάντηση



📌Βλέποντας την ανάρτηση του κ. Γκιολέ συστήνουμε ψυχραιμία & καλή προεκλογική περίοδο!!
📌Το να επικαλείται το έντυπο Ν του 2018, για να δικαιολογήσει τα ελλείμματα των 460 χιλ ευρώ, χωρίς καν να έχει ελεγχθεί η χρήση από Ορκωτούς, δεν το κάνει ούτε πρωτοετής φοιτητής!!
📌Καθ' ότι αφορά δήλωση φορολογίας εισοδήματος & όχι οικονομικού αποτελέσματος για το οποίο για παράδειγμα δεν είχαν υπολογιστεί καν οι αναμορφώσεις κ.τ.λ
Δείτε την απάντηση του Αντιδημάρχου οικονομικών Στέλιου Λιβάνιου

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...