8 Φεβ 2023

Πάρτι δις για τους κολοσσούς της αμυντικής βιομηχανίας ο πόλεμος Ρωσίας-Δύσης video


Ένα ασύλληπτο πάρτι με κέρδη δισεκατομμυρίων…Αυτός είναι ο πόλεμος για την αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Η πολεμική σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και Δύσης δεν αποτελεί φυσικά εξαίρεση.

Ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης απαντά στο ερώτημα γιατί δεν γίνεται η παραμικρή προσπάθεια για να δοθεί ένα τέλος στην αιματηρή σύγκρουση. Τα τεράστια κέρδη των κολοσσών της αμυντικής βιομηχανίας είναι μια απάντηση, μάλλον η πιο πειστική.

Ο Λ.Βατικιώτης εξηγεί πως οι αμυντικές βιομηχανίες επιβάλουν την πολιτική των κυβερνήσεων:

«Η αποστολή των γερμανικών Leopards θα πλουτίσει την γερμανική πολεμική βιομηχανία, ενώ δίνει το πράσινο φως για την αποστολή εκατοντάδων άλλων γερμανικών αρμάτων που έχουν αγοραστεί από ευρωπαϊκές χώρες, πυροδοτώντας έτσι μια νέα κούρσα εξοπλισμών στο ΝΑΤΟ. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι η φιλοπόλεμη και φασίζουσα Πολωνία ήδη εξήγγειλε την αύξηση των πολεμικών της δαπανών στο 4% του ΑΕΠ, από 2,4% πέρυσι.

Κι εδώ, αυτό που δεν λέγεται το έγραψαν οι Financial Times, με αφορμή την αρχική διστακτικότητα της Γερμανίας να δώσει το πράσινο φως για την εξαγωγή των Leopard που έχει αγοράσει η Πολωνία στην Ουκρανία, μιας και στα συμβόλαια πώλησης προβλεπόταν ως όρος η σύμφωνη γνώμη του Βερολίνου στην περίπτωση της εξαγωγής τους από την αγοράστρια χώρα: «Η απροθυμία της Γερμανίας να εγκρίνει την επαν-εξαγωγή των γερμανικών αρμάτων στην Ουκρανία καταστρέφει την εμπιστοσύνη στον αμυντικό (sic) κλάδο της χώρας, οδηγώντας σε προειδοποιήσεις από Πολωνούς, Σλοβάκους και αξιωματούχους του κλάδου ότι μελλοντικές αγορές και η στρατιωτική συνεργασία βρίσκονται σε κίνδυνο».

Πηγή : https://www.militaire.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...