20 Νοε 2023

Καταγγελία για βασανισμό 17χρονου στο Αστυνομικό Τμήμα Μήλου


Αδιανόητες καταγγελίες έρχονται στο φως από γεγονότα βίας, απειλών και εκφοβισμού σε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», τα οποία έλαβαν χώρα στο Αστυνομικό Τμήμα Μήλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δανάης Κισκήρα-Μπαρτσώκα ανατριχιαστικές σκηνές βίωσε ένα ανήλικο 17χρονο παιδί, όταν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τον οδήγησαν στο Τμήμα μετά από έλεγχο με το μηχανάκι του. Εκεί δύο αστυνομικοί τον χτύπησαν βάναυσα, απείλησαν ότι θα σκοτώσουν τον ίδιο και την οικογένειά του, τον εκφόβισαν και προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να γίνει πληροφοριοδότης τους.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο 17χρονος στην «Εφ.Συν.», όλα ξεκίνησαν όταν ο ανήλικος, ο οποίος είχε βγει βόλτα με τα μηχανάκια με τους φίλους του, σταμάτησε σε σήμα της αστυνομίας. Από την παρέα του ήταν ο μόνος που έμεινε πίσω και οδηγήθηκε στο Α.Τ. με τη φράση «πάμε στο τμήμα και θα δεις τι θα γίνει».

Η μητέρα του 17χρονου, Φ.Β., μιλώντας και εκείνη στην «Εφ.Συν.», φανερά ταραγμένη, τονίζει ότι αυτό που συνέβη στο παιδί της είναι απαράδεκτο.

«Πράξεις που στοιχειοθετούν το κακούργημα των βασανιστηρίων» δηλώνει η συνήγορος του 17χρονου Αννυ Παπαρούσου

Οι περιγραφόμενες πράξεις τυποποιούν το κακούργημα των βασανιστηρίων. Η οικογένεια του ανηλίκου θα προβεί σε όλες τις δέουσες νομικές κινήσεις. Τον κύριο λόγο όμως τον έχει τώρα η Δικαιοσύνη, που καλείται να απαντήσει και πάλι αν επιλέγει την αστυνομική ατιμωρησία έναντι της στοιχειώδους δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους σε ό,τι έχει να κάνει με τη δίωξη και την τιμώρηση της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Αναλυτικά ολόκληρο το ρεπορτάζ που έχει σοκάρει την κοινωνία της Μήλου εδώ…

Πηγή : https://www.mileikanea.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...