2 Νοε 2023

Εργασίες για εγκατάσταση νέων υδρομετρητών στη Σέριφο

Ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου κατανάλωσης και μείωσης διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα διανομής νερού του Δήμου Σερίφου», θα πραγματοποιηθεί σταδιακά αντικατάσταση όλων των υδρομέτρων του νησιού.
✅Η αντικατάσταση των υδρομέτρων θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ σε παροχές που οι οφειλές τους έχουν εξοφληθεί ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση η οποία ακολουθείται.
‼️Σε άλλη περίπτωση, ο Δήμος θα προβεί σε διακοπή υδροδότησης, χωρίς άλλη ειδοποίηση και η τοποθέτηση του νέου υδρομετρητή θα πραγματοποιηθεί, εφόσον εξοφληθεί ΟΛΟΚΛΗΡΗ η οφειλή και καταβληθεί το τέλος επανασύνδεσης.
Αρκετές αλλαγές προβλέπεται να πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα στην ύδρευση της Σερίφου, καθώς στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου κατανάλωσης και μείωσης διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα διανομής νερού τον Δήμου Σερίφου», θα πραγματοποιηθεί σταδιακά αντικατάσταση όλων των υδρομέτρων τον νησιού.

Σύμφωνα τον κανονισμό ύδρευσης-αποχέτευσης του Δήμου Σερίφου, ο Δήμος εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα το έργο και να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα. 

Οι απαραίτητες εργασίες και οι προβλέψεις του κανονισμού

Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, οι παροχές τοποθετούνται κάθετα προς τον αγωγό που τις τροφοδοτεί και καταλήγουν στο φρεάτιο του υδρομέτρου. Το φρεάτιο αυτό τοποθετείται στους κοινόχρηστους χώρους του ακινήτου, στοές κλπ. ή και στο πεζοδρόμιο μπροστά στην πρόσοψη του ακινήτου, εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο από το Δήμο Σερίφου. Η επιλογή της θέσης του φρεατίου γίνεται κατά την απόλυτη κρίση του Δήμου Σερίφου μετά από αυτοψία. Επίσης ο Δήμος έχει το δικαίωμα, σε αραιοκατοικημένες περιοχές εκτός σχεδίου ή και εντός, όπου δεν έχει γίνει πράξη εφαρμογής, να μεταφέρει παροχές γειτονικών ακινήτων σε κοινό συλλέκτη, εφόσον η Τεχνική Υπηρεσία το κρίνει σκόπιμο. Τα έξοδα της μεταφοράς βαρύνουν το Δήμο Σερίφου. 

Επίσης σύμφωνα με άλλο κανονισμό, τα ακίνητα μπροστά από τα οποία περνά αγωγός διανομής, υδρεύονται με παροχές που τοποθετούνται στο πεζοδρόμιο της πρόσοψής τους ή άλλη θέση που επιλέγεται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σερίφου κατά τα οριζόμενα του κανονισμού. Αν η ρυμοτομία δεν έχει εφαρμοστεί και για το λόγο αυτό δεν υπάρχει χώρος μπροστά στο ακίνητο για την ασφαλή τοποθέτηση του φρεατίου της παροχής, τότε αυτή τοποθετείται προσωρινά στην πλησιέστερη κατάλληλη θέση. Όταν όμως εφαρμοστεί η εγκεκριμένη ρυμοτομία, η παροχή μεταφέρεται υποχρεωτικά στην οριστική της θέση και τα έξοδα βαραίνουν τον υδρολήπτη.

Ευθύνες του υδρολήπτη

Εφόσον δεν περνά σύμφωνα με τα παραπάνω, αγωγός διανομής μπροστά από το ακίνητο, η ύδρευσή του μπορεί να γίνει με την τοποθέτηση κοινών παροχών μακριά από αυτό, που να συνδέονται με τον κοντινό αγωγό διανομής. Ο Δήμας Σερίφου έχει το δικαίωμα να μεταφέρει παροχή που κατά την κρίση του έχει εκτεθεί ή εκτίθεται σε κινδύνους, σε ασφαλέστερη θέση, με δαπάνη του υδρολήπτη. Κάθε μεταφορά μετατόπιση, ανύψωση ή καταβίβαση της παροχής, που κρίνεται αναγκαία από την Τεχνική Υπηρεσία τον Δήμου Σερίφου είναι υποχρεωτική για τον υδρολήπτη, που βαρύνεται κατά τα παραπάνω με τα έξοδα εκτέλεσής της και υποχρεούται με ευθύνη και δαπάνη του να τακτοποιήσει ανάλογα την εσωτερική του εγκατάσταση. Ο Δήμος Σερίφου δεν ευθύνεται αν λόγω αμελείας προκληθεί διακοπή της υδροδότησης. 

Η κατανάλωση του νερού καταγράφεται από τον μετρητή, ο οποίος συνδέει την παροχή με τις εσωτερικές εγκαταστάσεις του ακινήτου σύμφωνα με το άρθρο 12 του κανονισμού. Ο μετρητής (υδρόμετρο) πρέπει να είναι σύμφωνος με τους ισχύοντες κανονισμούς, αποτελεί δε ιδιοκτησία του Δήμου από την οποία αποκλειστικά και μόνο τοποθετείται, αφαιρείται και συντηρείται. Η κυριότητα των μέχρι σήμερα τοποθετηθέντων υδρομέτρων μεταβιβάζεται αυτόματα στο Δήμο με την έναρξη ισχύος του παρόντος κανονισμού. Η αντικατάσταση υδρομέτρων παλαιού τύπου, οι οποίοι αποδεδειγμένα λειτουργούν λανθασμένα, βαρύνει τους καταναλωτές. Ο καταναλωτής είναι υποχρεωμένος να μεριμνά για την καλή κατάσταση τον υδρομέτρου και την καθαρότητα του φρεατίου μέσα στο οποίο βρίσκεται, είναι δε αποκλειστικά υπεύθυνος για κάθε περίπτωση πού δια-πιστωθεί κλοπή η αντίστροφη τοποθέτηση του υδρομέτρου. Στις παραπάνω περιπτώσεις του επιβάλλεται πρόστιμο που καθορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. και επιπλέον μπορεί να επιβληθεί προσωρινή διακοπή της υδροδότησης.

Η απόφαση της αναδόχου εταιρείας

Με βάση τα παραπάνω αναφερόμενα άρθρα, η ανάδοχος εταιρεία θα προβεί στην αντικατάσταση των υδρομέτρων, ενώ όπου κριθεί απαραίτητο οι παροχές Θα μεταφερθούν, ώστε τα υδρόμετρα να βρίσκονται πλησίον των αγωγών και σε σημεία προσβάσιμα από το τμήμα ύδρευσης, με απώτερο σκοπό την ανεμπόδιστη καταγραφή των ενδείξεων κατανάλωσης. Η αντικατάσταση των υδρομέτρων θα πραγματοποιηθεί μόνο σε παροχές που οι οφειλές τους έχουν εξοφληθεί ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση η οποία ακολουθείται. Σε άλλη περίπτωση, ο Δήμος θα προβεί σε διακοπή υδροδότησης, χωρίς άλλη ειδοποίηση και η τοποθέτηση τον νέον υδρομετρητή θα πραγματοποιηθεί. εφόσον εξοφληθεί ολόκληρη η οφειλή και και καταβληθεί το τέλος επανασύνδεσης. 

Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...