22 Νοε 2023

Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας Παράταση μέχρι το 2025 για την αποκατάσταση του διοικητηρίου στο Μέγα Λιβάδι


Στο τελευταίο Δ.Σ. του δήμου μας, ζήτησα ενημέρωση για το θέμα του διοικητηρίου, στο Μέγα Λιβάδι, όπου έχουν πλέον σταματήσει οι εργασίες αποκατάστασής του.
Είχε προηγηθεί πρωτοκολλημένο αίτημα του κ.Γκιολέ, το οποίο έμεινε μετέωρο, με την απάντηση εκ μέρους του δημάρχου ό,τι ακόμη δεν έχει επίσημα λάβει τη θέση του ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης.
Επειδή δεχόμαστε πολλές ερωτήσεις από τους συνδημότες μας, αναδεικνύεται η ανάγκη να τους ενημερώσουμε και να παραθέσουμε τα γεγονότα, όπως μας τα μετέφερε ο Δήμαρχος, κ.Ρεβίνθης.
Η απάντηση δόθηκε μετά τη λήξη του δημοτικού συμβουλίου, όπου ο δήμαρχος μας ενημέρωσε για το θέμα του διοικητηρίου και το ζήτημα που είχε προκύψει με την ανάδοχο και την πρόοδο των εργασιών.
Αναλυτικά λοιπόν, η κατάσταση έχει ως εξής, όπως μας την περιέγραψε ο Δήμαρχος:
Πρώτον, το αναπτυξιακό του Ν. Αιγαίου πήρε παράταση μέχρι το 2025 για την υλοποίηση των έργων που έχουν περιληφθεί.
Για το έργο του διοικητηρίου η ανάδοχος, η κα Βλασσοπούλου, είχε καταθέσει αίτηση διακοπής της σύμβασης λόγω του ότι πέρασε το κατά το νόμο οριζόμενο χρονικό διάστημα για την πληρωμή του τελευταίου τιμολογίου και διατείνεται πως ο Δήμος δεν πληρώνει. Στην πραγματικότητα όμως είχε καταθέσει το τιμολόγιο και έλειπαν η ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Κατόπιν ενεργειών του δημάρχου η υπηρεσία της έστειλε e-mail με το οποίο την ενημέρωνε πως δεν είχε προσκομίσει τις ενημερότητες για την είσπραξη εκκαθαρισμένων οφειλών. Ο ίδιος ο δήμαρχος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρεία της αναδόχου και τον πληροφόρησε κάποια υπάλληλος ότι είχαν πρόβλημα στην έκδοση των ενημεροτήτων. Το ίδιο απόγευμα με δική του πρωτοβουλία έστειλε προσωπικό mail στην κα Βλασσοπούλου, εκθέτοντας την κατάσταση και επισημαίνοντας πως δεν έχουν αποσταλεί όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Κατόπιν αυτού η κα Βλασσοπούλου απάντησε πως καλή τη πίστη, θα τα αποστείλει.
Την περασμένη Πέμπτη-Παρασκευή έγινε και η πληρωμή. Να σημειωθεί πως η αίτηση διακοπής της σύμβασης του έργου είχε ήδη απορριφθεί από το ΥΠΠΟ. Το αίτημα το είχε στείλει η κα Βλασσοπούλου διότι δεν θέλει να συνεχίσει το έργο, αλλά αυτό δεν αφορά εμάς. Όπως τόνισε ο δήμαρχος, έχει υπογράψει μια σύμβαση και πρέπει να την τηρήσει.
Τέλος ενημερωθήκαμε πως σήμερα έχει υλοποιηθεί περίπου το 40% του έργου και το επόμενο στάδιο είναι η αποκατάσταση της στέγης του κτιρίου.
Κατερίνα Σγουρδαίου
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σερίφου
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...