11 Νοε 2023

Σύρος Φεστιβάλ “Meet the Violins” που κορυφώνεται στις 13 & 14 Νοεμβρίου με 2 συναυλίες στο Θέατρο Απόλλων.


Στιγμές μεγάλης συγκίνησης επεφύλασσε η χθεσινή ημέρα για τους καλλιτεχνικούς διευθυντές του Φεστιβάλ “Meet the Violins”. Ο Asi Matathias και η Tosca Opdam επισκέφθηκαν τους ωφελούμενους του Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕ.Α. Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και του Γηροκομείου Σύρου (Άγιος Παντελεήμων). 

Ερμηνεύοντας έργα μεγάλων συνθετών μίλησαν απευθείας στις ψυχές μικρών και μεγάλων, ξεχειλίζοντας από συναισθήματα. Διασχίζοντας τον περίβολο του Γηροκομείου παρέσυραν τους γέροντες σε χορό και πρόσφεραν μια εμπειρία που δύσκολα θα ξεχαστεί! 


Μια μοναδική εμπειρία βίωσαν τις τελευταίες 2 ημέρες, μαθητές δημοτικών σχολείων καθώς και του ειδικού δημοτικού σχολείου Σύρου.
 

Οι διεθνούς φήμης σολίστες Asi Matathias και Tosca Opdam, παρουσίασαν στους μικρούς μαθητές μουσικά έργα, εξήγησαν την τεχνική του οργάνου, μίλησαν για την σπουδαιότητα των βιολιών που έχουν στην κατοχή τους και συνομίλησαν με τα παιδιά.Η μαγεία του βιολιού διαπέρασε τις ματιές τους γεννώντας πολλές απορίες, τις οποίες οι καλλιτέχνες απάντησαν με χαρά. Η δράση έγινε στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Meet the Violins” που κορυφώνεται στις 13 & 14 Νοεμβρίου με 2 συναυλίες στο Θέατρο Απόλλων. 
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...