22 Ιαν 2024

Σε ισχύ το απαγορευτικό, στα 122 Km/h η ένταση ανέμου στην Τήνο και στα 100 στην Κόρωνο 8 μποφωρ στην Σέριφο

https://www.skai.gr/weather/greece/serifos
Δευτέρα 22 Ιανουαρίου και τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας, Λαυρίου όσον αφορά τα δρομολόγια που αφορούν το Νότιο Αιγαίο..

Ο λόγος; Με το γεγονός ότι ισχυροί βόρειοι άνεμοι πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και στα ανατολικά φθάνουν κατά τόπους, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα 9 μποφόρ. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Τήνο έχουμε νωρίς το πρωί καταγραφή επίδοσης ρεκόρ (122 km/h) σε ριπή ανέμων ενώ στη Νάξο και δη στην Κόρωνο έφτασε τα 100 Km/h….  (ευχαριστούμε την Caesar Kapares για τη Φωτογραφία από τη φουρτουνιασμένη Γρόττα της Νάξου) 

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού δεν εκτελούνται τα δρομολόγια με υδροπτέρυγα.  Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Σαλαμίνα, Πέραμα-Σαλαμίνα, Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα και Ρίο-Αντίρριο. Στη γραμμή Βόλος-Σποράδες τα δρομολόγια θα εκτελεστούν μετά τις 10:30.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων που θα υπάρξουν, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Θερμοκρασίες

Τι γίνεται με τη θερμοκρασία; Εδώ είναι τα παράδοξα του καιρού. Στο Καστελόριζο έχουμε καταγραφή 18 βαθμών και στο Νέο Καύκασο Κοζάνης στους – 17 βαθμούς (!!!) Στις Κυκλάδες; Από τους 4 και 5 βαθμούς αντίστοιχα στην Απείρανθο στους 13 της Αμοργού. Είναι λίγο χειρότερα από χθες…

Κλειστά τα σχολεία σήμερα στους Δήμου Ανδρου και Μυκόνου για προληπτικούς λόγους

Βροχή ελάχιστη και γκρινιάζει και όχι άδικα ο φίλος Naxos Weather που αναφέρει ότι oι βροχοπτώσεις δυστυχώς μέχρι σήμερα ελάχιστες και εντελώς επιφανειακές σε Πάρο και Νάξο! Το υδρολογικό έτος παραμένει ακόμα πολύ χαμηλά…από 1/9/23 μέχρι και σήμερα 21/1/24 λιγότερο από 150 mm στα πεδινά και 350 mm στα ορεινά κυρίως της Νάξου!

Υπομονή έως το απόγευμα που όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει και η άνοδος θερμοκρασίας αλλά και η πτώση των ανέμων…

Πηγή : https://naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...