26 Ιαν 2024

Στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης 161 κυκλαδικές αρχαιότητες


Ανοιχτή στο κοινό είναι από σήμερα η έκθεση με τίτλο «Cycladic Art: The Leonard N. Stern Collection on Loan from the Hellenic Republic», η οποία περιλαμβάνει 161 κυκλαδικές αρχαιότητες και θα βρίσκεται στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (Met) ως δάνειο για τα επόμενα 25 χρόνια.

Η γνωστή και ως Συλλογή Στερν αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη ιδιωτική συλλογή κυκλαδικής τέχνης που σχηματίστηκε εκτός Ελλάδας και εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Θα εκτίθεται με τη μορφή δανεισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από συμφωνία για τη διεθνή προβολή και ανάδειξη του κυκλαδικού πολιτισμού, μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, του Met, του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του νεοσύστατου Ινστιτούτου Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού του Ντέλαγουερ. Η συνεργασία επικυρώθηκε από την ελληνική Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2022 και θα έχει διάρκεια συνολικά 50 χρόνια.

«Πρόκειται τόσο για την πρώτη δημόσια έκθεση ολόκληρης της συλλογής όσο και για τον μεγαλύτερο μεμονωμένο επαναπατρισμό αρχαιοτήτων στην Ελλάδα», λέει ο Μαξ Χολάιν, διευθυντής του Μητροπολιτικού Μουσείου στην «Κ».

Πηγή : https://www.sustainablecyclades.gr/kathimerini.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...