26 Ιαν 2024

ΟΧΙ δεν είμαστε ΜΠΑΝΑΝΙΑ! "


Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων
Που έχει την έδρα της ;
Στην πρωτεύουσα του νομού, την Ερμούπολη της Σύρου, στην Πάρο, την Νάξο, την Σαντορίνη, την Μύκονο, στην Τηνο;;;
"ΟΧΙ βέβαια, έδρα έχει στην οδό Κλεψύδρας 2 στην Πλάκα, στην Αθήνα!!!
Γνωρίζετε ότι αυτός ο πολυνησιακός νομός, με γεωγραφική έκταση όση και η Πελοπόννησος, με 24 κατοικημένα νησιά- που, όπως γράφει ο Μανώλης Γλέζος:..."Υπάρχουν τόσα πολλά νησιά στις Κυκλάδες, που τα χάνεις στο μετρημό. Στα 36 κατοικούν άνθρωποι. Στα 24 υπάρχουν οικισμοί με οργανωμένες κοινωνίες που αποτελούν κοινότητες. Οι ακατοίκητες θαλασσινές ξέρες με όνομα πάνω από 400. Τα βραχονήσια χωρίς κάποιο όνομα αρίφνητα: σκόπελοι, χοιράδες, εναλιοι βράχοι, θαλασσόδαρτες ξέρες, πέτρες γύρα από τα νησιά συμπλέουν στο αιώνιο ταξίδι του χρόνου." ( Η Συνείδηση της πετραίας γης, σ. 13) .
Αυτός λοιπόν, ο μεγαλύτερος σε έκταση και αριθμό νησιών νομός της χώρας, ίσως και της Ευρώπης, με τους αναρίθμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς σε κάθε σπιθαμή γης, σε κάθε κόκκο άμμου, αυτός ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 55 ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, που η αρμόδια ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ, Η "ΕΦΟΡΕΊΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ", ΔΕΝ ΕΧΕΙ την έδρα της, τα γραφεία της, τις υπηρεσίες της, στην πρωτεύουσα του νομού τη ΣΥΡΟ, ούτε γραφεία έστω εξυπηρέτησης των νησιωτών στα μεγάλα τουλάχιστον νησιά, αλλά είναι εγκατεστημένη στην..... Αθήνα, στην ... Πλάκα και στην οδό Κλεψύδρας 2!!!. κι ας αναγνωρίζει το Σύνταγμα τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής χώρας, άρθρο 101, παράγραφος 4 κι ας επιτάσσει στο κράτος, στις υπηρεσίες, να τις λαμβάνουν υπόψη τους.
Σε κάποια μόνο μουσεία θα βρεις κάποιους φύλακες και σε μερικούς αρχαιολογικούς χώρους, ελάχιστους κι αυτούς, με το σταγονόμετρο, γιατί πολλοί, οι περισσότεροι, παραμένουν κλειστοί από τα χρόνια των μνημονίων.
Αρχαιολόγους θα συναντήσεις βέβαια στις ανασκαφές και στα έργα, όπου τυχόν γίνονται.
Για να πάρεις άδεια οικοδομική απαιτούνται μήνες και μήνες, μέχρι να έρθει ο αρχαιολόγος από την Αθήνα, μέχρι να κάνει ...δοκιμαστικές τομές στο οικόπεδο και αναλόγως, να επιστρέψει ύστερα στην Αθήνα στην Πλάκα, να κάνει τη γραφειοκρατική διαδικασία και να πάρεις άδεια, αν πάρεις....
Το ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, που λέει και ο Πρωθυπουργός, ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΊΟ, εν έτει 2024, τον 21ο αιώνα....
ΟΧΙ δεν είμαστε ΜΠΑΝΑΝΙΑ! "
ΝΑΙ η έννοια "νησιωτικοτητα" αποτελεί άγνωστη λέξη για την #κυβερνησηΝΔ όπως και ο σεβασμός στον πολιτισμό, στις Κυκλαδιτισσες και τους Κυκλαδιτες, στην ισότητα....
Πληροφορίες από ανάρτηση του πρώην βουλευτή Κυκλάδων Νίκος Λεβογιάννης
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...