11 Νοε 2015

ΠΑΝΣΕΡΙΦΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ

Πανδήμμως οι Σερίφιοι ετίμησαν τη Σύναξη των Αρχαγγέλων, στην ομώνυμη Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ, Πολιούχου της νήσου Σερίφου και των απανταχού Σεριφίων. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' εχθές εχοροστάτησε στον Εόρτιο Εσπερινό και  τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Μακάριο, τον οποίο και εχειροθέτησε Πνευματικό, προ του πέρατος της Θειας Λειτουργίας και τους Εφημερίους, Αρχιμ. Δανιήλ και Πρωτοπρ. Ιάκωβο.
Στις ομιλίες του, , ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στον πνευματικό αγώνα,που κάθε άνθρωπος οφείλει, όπως οι Άγγελοι, να κάνει, προκειμένου να οδηγείται στην πνευματική τελείωση, στη φύση και την παρουσία των Αγγέλων εν ουρανώ και επί γης και, εξ αφορμής της προφητείας του Ιησού του Ναυή, είπε ότι ο Αρχάγγελος,που τιμούμε σήμερα, δεν μας ζητεί να λύσουμε τα υποδήματα εκ των ποδών μας, αλλά να αποβάλλουμε το παλαιό  ένδυμα, τον παλαιό άνθρωπο, το παλαιό φρόνημα, που μας απομακρύνει από την κοινωνία της αγάπης με το Θεό, ώστε να αισθανόμεθα ότι κάθε στιγμή ευρισκόμεθα σε τόπο άγιο, υπό την παρουσία του Θεού.
Συνεχάρη,επίσης,τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής για τη διακονία, τη δραστηριότητα και το εν γένει έργο του προς την Μονή και τις πλησιόχωρες προς ατήν μικρές Ενορίες Παναγιάς Γαλανής και Κένταρχου, και ευχήθηκε προς όλους τους Σεριφίους, και ιδιαίτερα προς τα παιδιά και τους μαθητές να έχουν τη σκέπη και την ευλογία του Αρχαγγέλου.      
Στις λειτουργικές και λατρευτικές συναξεις παρέστη ο Δήμαρχος Σερίφου,οοποίος και διηκόνησε το ιερό Αναλόγιο, δεχθείς τα συγχαρητήρια του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' για την ευλάβειά του και τη συμμετοχή του, η Πρόεδρος του εν Αθήναις Συνδέσμου Σεριφίων και πλήθος ευσεβών κατοίκων της νήσου. 
Πηγή :http://www.imsyrou.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...