7 Νοε 2015

Τα γατουνια που δεν θα ξαναβρώ την Άνοιξη στη Σέριφο.

Aimilia Bakourou 
Οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι νεκρά μέχρι την επόμενη άνοιξη, όταν θα επιστρέψει στο νησί. Διάβασα ότι η ΕΕ χρηματοδοτεί δράση από τα συμβούλια των πόλεων και των χωριών, για να ελέγχουν τον πολλαπλασιασμό των αδέσποτων γατών που δεν έχουν στειρωθεί, αναπαράγουν το καλοκαίρι, και να πεθαίνουν από την πείνα, ένα μακρύ, οδυνηρό θάνατο, όταν δεν υπάρχει φαγητό διαθέσιμες κατά τη διάρκεια μεγάλων περιόδων winter.

Yet έχω δει καμία δράση που λαμβάνει χώρα στην Σέριφο, (εκτός από δηλητηρίαση!). Πού είναι το τοπικό συμβούλιο και ο δήμαρχος; Τι γίνεται με τα χρήματα της ΕΕ για την πρόληψη της διάδοσης των αδέσποτων ζώων που υποφέρουν; Έχουν λάβει χρηματοδότηση ή όχι; Τι κάνουν γι 'αυτό;

Πολλοί θα σκεφτούν, ίσως, ότι με το δράμα των μεταναστών σήμερα, οι καημένες οι γάτες που θα πεθάνουν από πείνα είναι κάτι που δεν αξίζει τόσο χώρο στο φεισμπουκ. Εγώ πιστεύω το αντίθετο. Οσο εξασκουμαστε στην ευαισθησία και στην κινητοποίηση να βοηθήσουμε,τόσο πιο ανοιχτοί είμαστε και πιο ανθρώπινοι. Λίγη λογική χρειάζεται, και η θέληση να προγραμματιστει σωστά η πολιτική ώστε να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση, να βλέπεις γάτες σκελετωμενες να ορμάνε και να σκίζονται για ένα κομμάτι ψωμί, και στο τέλος να πεθαίνουν μεσ την αρρώστια, και τις πληγές 

.Από το Δήμαρχο Σεριφου και το τοπικό συμβούλιο, που δεν είναι δυνατόν να επιτρέπει την διαιωνηση του προβλήματος. Ένα πρόγραμμα στειρωσης στο παρελθόν περίμενε να καλυφθεί από τους κατοίκους. ...μα οι περισσότερες γάτες στη Σέριφο είναι αδεσποτες. Μόνο με οργανωμένη πρωτοβουλία του Δήμου θα προχωρήσει ένα πρόγραμμα στειρωσης. Αλλιώς, τι? Κάθε χειμώνα η ίδια ιστορία, και μετά κάποιοι δηλητηριαστες γύρω στο Πάσχα, πριν φτάσουν οι τουρίστες?

Most of them will be dead by next spring, when I will return to the island. I read that the EU is financing action by the councils of towns and villages, to control the multiplication of stray cats who, not having been neutered, reproduce in summertime, and die of starvation, a long, painful death, when there is no food available during long periods of winter.Yet I have seen no action taking place in Serifos, (apart from poisoning!). Where is the local council and the mayor? What about the EU money to prevent the proliferation of stray animals suffering? Have they received funding or not? What do they do about it?
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...