4 Νοε 2015

Κίνδυνος πολυήμερου αποκλεισμού των νησιών


Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο τα νησιά να παραμείνουν αποκλεισμένα για πολλές ημέρες λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ.
Ήδη σήμερα διανύουμε την τρίτη μέρα που τα καράβια παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, αφού η ΠΝΟ αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία για σήμερα και αύριο.
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η απεργία να συνεχιστεί κι άλλο από την Παρασκευή, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει «ασφυξία» στα νησιά, καθώς θα αρχίσουν να παρατηρούνται ελλείψεις σε αγαθά και προϊόντα, ενώ και πολλοί νησιώτες που πρέπει να μετακινηθούν για επαγγελματικούς-ιατρικούς-προσωπικούς λόγους θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
Ακόμα όμως και αν λήξει η απεργία το πρωί της Παρασκευής, ο κίνδυνος νέου αποκλεισμού την επόμενη εβδομάδα είναι εξαιρετικά πιθανός. Ήδη έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου, με τα σωματεία των ναυτεργατών να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης και της συγκεκριμένης κινητοποίησης.
Η σχετική ανακοίνωση την οποία συνυπογράφουν 4 σωματεία:
Η όξυνση των προβλημάτων των ναυτεργατών καθιστά επιτακτική την ανάγκη οργάνωσης και συμμετοχής των ναυτεργατών στα καράβια, στη κλιμάκωση της απεργίας.
Το συντονισμό της πάλης με το υπόλοιπο ταξικό – εργατικό κίνημα, ενάντια σ’ αυτή την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει στο στόχαστρό της, μαζί με τους εφοπλιστές την κατάργηση των ΣΣΕ, τη μείωση των οργανικών συνθέσεων των πλοίων, την κατάργηση του ΝΑΤ, τη μείωση των συντάξεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και τη ραγδαία υποβάθμιση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν στην νέα 48ωρη απεργία από Τετάρτη 4 Νοέμβρη 06.00 π.μ. έως Παρασκευή 6 Νοέμβρη 06.00 π.μ. για την περιφρούρηση και επιτυχία της απεργίας.
Τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ θέσαμε την πρότασή μας, να συντονίσουμε την πάλη μας, με το ταξικό εργατικό κίνημα στις 12 Νοέμβρη, με 24ωρη απεργία, με προοπτική κλιμάκωσης.
Χρειάζεται να κατανοηθεί από τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, η σφοδρότητα των αντιλαϊκών μέτρων.
Σε αυτές τις συνθήκες χρειάζεται να γίνει συζήτηση με τους ναυτεργάτες μέσα στα καράβια για την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα.
Ρίχνουμε τις δυνάμεις μας για την επιτυχία της απεργίας.
Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση για την κατάσταση που βιώνουν οι μετανάστες σε όλη την ακτογραμμή του Αιγαίου.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το δράμα που ζουν.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ
Πειραιάς 3 Νοέμβρη 2015

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...