15 Ιαν 2016

Οριστική ρήξη

Ανεξάρτητα κινείται πλέον η Κυκλαδική Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων-Διαμερισμάωτων «Κυκλάδες», καθώς έπαψε να ανήκει πλέον στην Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).

 Με σύντομη ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Κυκλαδικής Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων «Κυκλάδες», κ. Αντώνης Καρατάσος, ενημέρωσε, ότι ήδη από τις 3 Δεκεμβρίου του 2015, Κυκλαδική Ομοσπονδία, δεν ανήκει πλέον στη ΣΕΤΚΕ (πρώην ΣΕΕΔΔΕ) και δεν εκπροσωπείται πλέον από αυτήν. Επιπλέον, στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τονίζεται, πως «με αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, η Κυκλαδική Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων «ΚΥΚΛΑΔΕΣ» αποχώρησε από τη ΣΕΤΚΕ και ανεξαρτητοποιήθηκε. Οι επιχειρήσεις – μέλη της Κυκλαδικής Ομοσπονδίας Τουριστικών καταλυμάτων, δεν δεσμεύονται πλέον από τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας που υπογράφει ο ΣΕΤΕ ή η ΣΕΤΚΕ».

 Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, η λόγοι της ανεξαρτητοποίησης του φορέα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη Ομοσπονδία στον κλάδο και εκπροσωπεί χιλιάδες επαγγελματίες, είναι σε ένα βαθμό ιδεολογικοί, καθώς, όπως επεσήμανε, οι επί σειρά ετών παρεμβάσεις και αιτήματα της Κυκλαδικής Ομοσπονδίας, δεν είχαν εισακουστεί από τη ΣΕΤΚΕ, με αποτέλεσμα η συμπόρευση των δύο φορέων, να μην έχει πλέον κανένα νόημα.

 Σύμφωνα με τον κ. Καρατάσο, «οι λόγοι ήταν πολλοί, αλλά ένας από αυτούς, ο τελευταίος και κυριότερος, ήταν ότι δεν ακολουθεί η Συνομοσπονδία το καταστατικό που έχουν όλα τα πρωτοβάθμια επαγγελματικά όργανα». «Αιτήματά μας και προτάσεις μας προς την ΣΕΤΚΕ επί δεκαετία και άνω, για να διορθωθεί η κατάσταση, δεν απέδωσαν και φτάσαμε στο απροχώρητo.

 Η απόφαση της αποχώρησης έχει βγει από τη Γενική Συνέλευση εδώ και περίπου μία διετία. Εδώ και δύο με τρία χρόνια παίρνουμε συνεχώς αποφάσεις, ώστε να αποχωρήσουμε. Αν και ήταν κάτι που είχε ήδη αποφασιστεί, το είχαμε καθυστερήσει αρκετά, περιμένοντας μήπως και υπάρξει κάποια αλλαγή», υποστήριξε ο Πρόεδρος.

 Παρ’ όλα αυτά, δεν πραγματοποιήθηκε καμία αλλαγή στο καταστατικό της ΣΕΤΚΕ, γεγονός που οδήγησε και στην οριστική ρήξη, ανάμεσα στη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος και στη μεγαλύτερη Ομοσπονδία του κλάδου στην Ελλάδα, «με μεγάλη μάλιστα διαφορά από τη δεύτερη επόμενη», όπως ανέφερε ο κ. Καρατάσος. Όσον αφορά δε στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ο επικεφαλής της Κυκλαδικής Ομοσπονδίας εξήγησε, πως δεδομένου, ότι πλέον αυτή δεν βρίσκεται στις τάξεις της ΣΕΤΚΕ, οι επιχειρηματίες μέλη της, δεν φέρουν την υποχρέωση να ακολουθούν τις όποιες Συλλογικές Συμβάσεις υπογράφονται από τη ΣΕΤΚΕ, ή τον επόμενο σε βαθμό συλλογικό φορέα, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

 «Ο ΣΕΤΕ είχε στις τάξεις του - και έχει ακόμη - την ΣΕΤΚΕ και η ΣΕΤΚΕ, με τη σειρά της, είχε την Ομοσπονδία μας. Κατά συνέπεια, όλες επιχειρήσεις των Κυκλάδων, λειτουργούσαν υπό αυτές τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Εφ’ όσον δεν είμαστε μέσα πλέον εμείς, οι επιχειρηματίες δεν είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τα όσα προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση του ΣΕΤΕ»
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...