6 Ιαν 2016

Οι νησιώτες προτιμούν το καράβι κι όχι το αεροπλάνο για μετακινήσεις

Σύμφωνα με τον Πάρη Επιτροπάκη, το διευθυντή της Aegean Airlines η κίνηση είναι μειωμένη ως και 30%, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαθέσιμα οικονομικά εισιτήρια και γίνονται προσφορές
Σημειώνεται ότι αρκετοί που ήθελαν να ταξιδέψουν επέλεξαν φέτος να κινηθούν ακτοπλοϊκώς, σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια.
Η Ελλάδα κέρδισε τον Νοέμβριο τη μάχη της ικανοποίησης των τουριστών από τα ξενοδοχεία έναντι ανταγωνιστικών προορισμών, με τη Σαντορίνη και τη Μύκονο να παίρνουν την πρωτιά και στις επιμέρους συγκρίσεις με δημοφιλείς τουριστικές περιοχές του εξωτερικού και την Κρήτη να είναι σε ξεχωριστή και περίοπτη θέση.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά τελευταία στοιχεία της κίνησης που παρουσίασε ο ΣΕΤΕ για τη φετινή σεζόν, αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη αύξηση των επιβατών εσωτερικής ακτοπλοΐας σε κάποιες περιοχές, η οποία όμως δεν προέρχεται από την αύξηση των τουριστών αλλά από την εισροή προσφύγων και μεταναστών.
Για παράδειγμα, η κίνηση στις ακτοπλοϊκές γραμμές στο Βόρειο Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα για το δεκάμηνο αυξήθηκαν κατά 26,8% και κατά 20,7% αντίστοιχα, ενώ αύξηση κατά 181,9% παρουσίασαν και οι επιβάτες στη γραμμή Χίου – Μυτιλήνης. Αντίθετα, πτώση παρουσίασε η κίνηση, ακτοπλοϊκώς, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη με ποσοστά 1,8% και 13% αντίστοιχα.
Η πτώση στην Κρήτη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υποκατάσταση των θαλάσσιων συγκοινωνιών από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Για το δεκάμηνο πτώση κατά 11,4% παρουσίασε και η ακτοπλοϊκή κίνηση από την Ιταλία σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Πηγή : http://www.kykladiki.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...