8 Ιαν 2016

Αφιέρωμα σε ενα αξέχαστο τακίμι VIDEO

Γεννήθηκαν στην  Σέριφο και καμαρώνουμε γι αυτούς Σ´ αυτό το τόπο που μεταδίδει μέσα απ´ τα σιδερένια σπλάχνα του , δύναμη για ζωή, δημιουργία. Σ´ αυτό το τόπο μαθαίνεις να αγωνίζεσαι  και βέβαια ο άνθρωπος που αγωνίζεται κερδίζει στο τέλος έχοντας αποκτήσει και ένα τεράστιο πλούτο εμπειριών. Αυτές οι εμπειρίες γίνονται νόμοι και μεταδίδονται από γενιά σε γενιά αποκτώντας μορφή. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟhttps://www.youtube.com/watch?v=3B7bLpHk3oY

Έτσι γίνονται στάσεις ζωής. Εδώ γέμισαν τ´ αυτί τους από αγνά εμπνευσμένα μουσικά ακούσματα απ´ όλους αυτούς τους τεράστιους μουσικούς της ιδιαίτερης πατρίδας μας, που μπορεί να μην είχαν κάποια ιδιαίτερη ωδειακή μουσική μόρφωση, αλλά ήταν πηγαίοι σ´ αυτό που δημιουργούσαν. Αυτή ουσιαστικά είναι και η βάση της εκπαίδευσης. Όταν κάτι έρχεται στην ατμόσφαιρα με στόχο να αφομοιωθεί από το λαό, αν είναι πηγαίο, αληθινό, τότε γίνεται εύπεπτο, γίνεται βίωμα και τελικά κουλτούρα ενός λάου.


Έτσι απλά και ουσιαστικά ρούφηξαν και αυτοί όλο αυτό τον πολιτισμό που τους σημάδεψε και καθοδήγησε τα βήματα τους, αλλά και εμπλούτισε αργότερα όλη την δεξιοτεχνία τους .  Τεράστιος μουσικός πλούτος. για την Σέριφο οι δύο οργανοπαίχτες  Ο Αντώνης Χρυσολωράς η Σκερδεμπές στο λαούτο και Ο Αντώνης Γεροντάρης Ταβάς στο βιολί άξιοι συνεχιστές των προκατόχων τους Ευστρατίου  Νίνη βιολί και Αχιλλέα Διενη λαούτο Επίσης, δεν ξεχνώ ποτέ, μικρό παιδί, τότε που οι αμανέδες και τα όμορφα νησιώτικα τραγούδια με ξύπναγαν το χάραμα σε κάποιο πανηγύρι σε χωριό του νησιού μας  γεμίζοντας τη ψυχή μου. Τι όμορφα χρόνια αλήθεια!!!! Μνήμες που θα με καθοδηγούν.και θα με συντροφευουν μέχρι το τέλος μου  Ο Θεός να τους αναπαύει 
ΆΞΙΟΙ
Στο γυμνάσιο Σερίφου
ΘΑ ΑΠΟΤΙΣΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΝΤΩΝΗΔΕΣ. ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΠΑΝΙΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ 
ΜΙΧΟς ΣΚΕΡΔΕΜΠΕς
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...