8 Ιαν 2016

Όταν δεινόσαυροι και ιπποπόταμοι ζούσαν στα νησιά

Η επιτυχία των εκδηλώσεων που πραγματοποίησε το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας τα Κυριακάτικα πρωινά, μας υποχρεώνει να ανταποκριθούμε στην καθημερινή ζήτηση για την επανάληψη των εκδηλώσεων όχι μόνο τις Κυριακές, αλλά και τις καθημερινές.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και πάλι με τη θερμή υποστήριξη των μελών της Ομάδας Παλαιοντολογίας Σπονδυλωτών και της Μικροπαλαιοντολογίας, που περιλαμβάνει υποψήφιους διδάκτορες, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές μας.Ας κάνουμε μαζί ένα «Ταξίδι στο χρόνο» και ας σκύψουμε πάνω από τα απολιθώματα, ας τα γνωρίσουμε, ας κρατήσουμε λίγο στα χέρια μας απολιθώματα από ζώα που έζησαν στις θάλασσες και στις στεριές, αλλά και στα νησιά μας πολύ πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος. Ελάτε με κέφι να γνωρίσετε αυτά που υπάρχουν κάτω από τα πόδια σας και δεν ξέρατε καν ότι υπήρχαν. Τα ιππάρια να καλπάζουν στις πεδιάδες από την Αττική, τα νησιά του Αιγαίου μέχρι την Κρήτη και τη Βόρεια Ελλάδα, τους Μαχαιρόδοντες να παραμονεύουν τη λεία τους, αλλά και τα γιγαντιαία Δεινοθήρια που με το περπάτημα τους έκαναν τη Γη να τρέμει, όπως πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια οι Δεινόσαυροι!
Γνωρίστε τους τελευταίους ευρωπαϊκούς νάνους ελέφαντες που ζούσαν στην Τήλο και που προσπαθούσαν να κρυφτούν στο σπήλαιο Χαρκαδιό κάθε φορά που το ηφαίστειο της Σαντορίνης κάπνιζε απειλητικά και τράνταζε την Αιγηίδα, αλλά και τους γίγαντες της Μεγαλόπολης, που ήταν γνωστοί ήδη από την αρχαιότητα.
Γνωρίστε τους νησιωτικούς ιπποπόταμους που τσαλαβουτούσαν στις λιμνούλες της Κρήτης, αλλά και τους μικρότερους στον κόσμο νησιωτικούς ιπποπόταμους που έζησαν στην Κύπρο. Τέλος, γνωρίστε τους φοβερούς πάνθηρες, αλλά και τους λύγκες που αναζητούσαν την λεία τους στις πλαγιές του Υμηττού και σε όλη την Λαυρεωτική μόλις 10.000 πριν από το σήμερα.
Πηγή : http://www.kykladiki.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...