2 Σεπ 2020

Σέριφος... Oρθή διαχείριση απορριμμάτων και ολοκληρωμένη εφαρμογή προγράμματος ανακύκλωσης.


Χθές στις 11.30 επισκεφθήκαμε τους χώρους απόθεσης απορριμμάτων διαπιστώνοντας την κακή κατάσταση του ΧΥΤΑ, με μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών, παρατημένα ογκώδη αντικείμενα, μηχανήματα εκτός λειτουργίας στην όμορη περιοχή και πλήρη καταστρατήγηση των περιβαλλοντικών όρων. 

Ως δια μαγείας και με αντανακλαστικά σπρίντερ στις 12.30 περίπου αναρτήθηκε στη διαύγεια πρόσκληση του Δήμου για την υποβολή προσφοράς για εργασίες καθαρισμού -διαμόρφωσης χώρου εναπόθεσης απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ . 


Κάλλιο αργά παρά ποτέ και αν ξέραμε ότι έφτανε μία επίσκεψη για να γίνουν τα αυτονόητα θα την κάναμε νωρίτερα. 

Μακάρι όμως να έφτανε αυτό για να λύσει τα διαρκώς διογκούμενα προβλήματα τα οποία σταδιακά θα επιβαρύνουν όλο κ περισσότερο τους κατοίκους τόσο στην ποιότητα ζωής όσο και σε οικονομικό επίπεδο με την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας

 .Ήρθε πλέον η ώρα να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές κινήσεις για την ορθή διαχείριση απορριμμάτων και την ολοκληρωμένη εφαρμογή προγράμματος ανακύκλωσης.

 Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τη λογική του "όσα βλέπει η πεθερά" και τα "πρόστιμα της ντροπής". Δεν είναι εύκολη διαδικασία αλλά η αντιμετώπιση με όρους και τακτικές του παρελθόντος δεν έχουν θέση στο σήμερα. 


Καταγγέλλουμε την σημερινή κατάσταση και ελπίζουμε στην άμεση κινητοποίηση πριν επέμβουν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί για ένα ακόμα περιβαλλοντικό έγκλημα εν τη γενέσει. 


Ας είναι η σημερινή απαράδεκτη εικόνα παράδειγμα προς αποφυγή στο μέλλον...

 Πηγή : 



to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...