13 Ιουλ 2019

Σέριφος: Πολιτιστικό κέντρο το π.Διοικητήριο Μεταλλείων

Σε πολιτιστικό κέντρο θα μετατραπεί το κτίριο του πρώην Διοικητηρίου Μεταλλείων στο Μεγάλο Λιβάδι της Σερίφου.

 Πρόκειται για ένα επιβλητικό, διώροφο κτίριο 582 τ.μ., μακρόστενο ορθογωνικής κάτοψης, με εμφανή τα στοιχεία της αρχιτεκτονικής των νεοκλασικών επαύλεων του τέλους του 19ου αιώνα.

Στόχος του έργου είναι η στερέωση, αποκατάσταση και αλλαγή χρήσης του κτιρίου, με σκοπό τη συνολική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, μέσω της βελτίωσης του τουριστικού της προϊόντος και της ενίσχυσής της ως πολιτιστικού-τουριστικού προορισμού. Επιπροσθέτως, το έργο διατηρεί την απαιτούμενη ισορροπία μεταξύ των περιβαλλοντικών, αρχιτεκτονικών, οικονομικών και κοινωνικοπολιτισμικών πτυχών της τουριστικής ανάπτυξης στη Σέριφο, προκειμένου να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμα οφέλη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Το ανωτέρω έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 45 μηνών από υπογραφής της σχετικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Σερίφου και Υπουργείου Πολιτισμού, έχει ενταχθεί στο αναπτυξιακό πρόγραμμα ειδικού σκοπού για το Νότιο Αιγαίο 2017-2020. 

Τέλος, ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση των προβλεπόμενων εργασιών, ανέρχεται συνολικά στο ποσόν των 1.900.000 ευρώ. 

Η Σωστή  χρήση του θα ήταν ενα Μουσείο που θα περιλάμβανε και την σκαλα φόρτωσης οπου χρονια τωρα εχει εγκαταλειφθει και λειτουργει σαν υπαίθριο μουσείο Πάντως θα πρέπει να ληφθούν σοβαρα υπόψιν η ταυτότητα και η ιστορική μνήμη για να μην έχουμε πτοβλήματα ... 
Αυτό το δίπλωμα πρότεινε τη δημιουργία ενός μεταλλευτικού μουσείου, το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο τη ζώνη εξόρυξης όσο και το κτίριο διοίκησης.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...