12 Μαρ 2017

ΟΧΙ στα άναρχα αιολικά πάρκα λέει η Άνδρος

Αντίθετη στην δημιουργία άναρχων αιολικών πάρκων στην Άνδρο είναι η κοινωνία του νησιού, που είναι έτοιμη να αντιδράσει σε περίπτωση που επιχειρηθεί κάτι τέτοιο. Εκφράζοντας την θέληση της κοινωνίας του νησιού μας ο Δήμος Άνδρου με ανακοίνωση του συμπορεύεται με τους Δήμους Τήνου, Πάρου και Νάξου εν όψει της επικείμενης εκδίκασης της Αίτησης Ακύρωσης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και των τεσσάρων Δήμων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, στις 24-5-2017.
Θυμίζουμε πως η Περιφέρεια και οι τέσσερις νησιωτικοί Δήμοι προσφεύγουν κατά της απόφασης  της 18ης Δεκεμβρίου 2014 (ΑΔΑ: ΒΔΛ20-ΝΦΔ - Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) για το ενιαίο επενδυτικό έργο αιολικών πάρκων και στα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων.
Ο δήμαρχος Άνδρου απέστειλε επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Σταθακη (την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω) με την οποία ζητά άμεση συνάντηση προκειμένου να του εκθέσει - μαζί με τους υπόλοιπους τρεις δημάρχους - τις τραγικές συνέπειες που θα έχει η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο περιβάλλον, στην οικονομία και στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων του νησιού.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο δήμαρχος είχε τονίσει ότι:
«Δεν θα γεμίσουμε το νησί με ανεμογεννήτριες. Δεν είμαστε κάθετα αντίθετοι. Αλλά προϋπόθεση είναι να υπάρχουν αυστηροί όροι. Αυστηρότατοι. Δεν μπορούμε να βάλουμε στο νησί 15 αιολικά πάρκα και όπου γυρνάμε το κεφάλι μας να βλέπουμε ανεμογεννήτριες. Οι Κυκλάδες έχουν φοβερή μοναδικότητα, που δεν υφίσταται στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη. Κάθε ξένος επιζητά να επισκεφτεί ένα Κυκλαδονήσι, έστω μία ή δυο φορές στη ζωή του. Δεν μπορούμε να γίνουμε ούτε Δανία, ούτε Γερμανία, όπου υπάρχουν πεδιάδες γεμάτες με ανεμογεννήτριες. Δεν γίνεται».
 Ακολουθεί η ανακοίνωση του δημάρχου Άνδρου:

Πηγή : http://enandro.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...